Ha rászántad magad, hogy otthon gyantázd le az intim területeket, akkor nagyon fontos, hogy tisztában legyél pár alapszabállyal. Nyugi, egyik sem az ördögtől való, a tökéetes simaság érdekében, azonban lényeges, hogy ezeket észben tartsd. Szóval intim gyanta otthon? Naná, íme a profi útmutató, ami a segítségedre lesz. 

A megfelelő hossz 

A gyantázáshoz megfelelő hosszúságú szőrzetre is szükség lesz, ha túl rövid szőrszálakat próbálsz meg legyantázni, akkor egyrészt nem lesz min megtapadjon a viasz, másrészt nagyon fájdalmas vége is lehet a dolog. Viszont a túl hosszú szőr is macerás lehet, ilyenkor érdemes méretre vágni kisollóval. Kb. az 5-6 mm az ideális. 

Meleg gyanta

Ehhez szükséged lesz egy gyantamelegítőre. Az intim területeken mindenképpen forró viaszt használj, mert a szeméremszőrzet mindig durvább és nehezebben távolítható el, szóval a hideggyantacsíkok valószínűleg nem lesznek túl hatékonyak ezen a területen. 

Tisztítsd meg alaposan a területet 

Nem fogunk kertelni, a gyantázás nem mindig kellemes, de tehetsz annak érdekében, hogy kevésbé legyen fájdalmas. Például, ha alaposan megtisztítod a területet. Ugyanis minél tisztább a szőr, annál könnyebben megfogható, ezzel pedig a folyamat is zökkenő-és fájdalommentesebb lesz majd.

Jöhet egy kis hintőpor 

Miután megtisztítottad és megtörölted a szemérem területét érdemes lehet hintőport és simítanod a bőrre, ezzel ugyanis hamar fel tudod itatni a felesleges nedvességed. Így pedig a gyanta is jobban megtapad majd. 

Lépésről lépésre

Ha szakemberhet mész, akkor a kozmetikus sem keni be viasszal a szemérem teljes terület, és húzza le egy mozdulattal, így neked sem szabad. Kezd a belső combokkal és onnan haladj befelé. 

Ellenőrizd a hőmérsékletet 

Ehhez sok hozzáfűzni valónk nincs. Ellenőrzd, mert te sem akarod még véletlenül se leforrázni a területet, igaz? 

Ellentétes irányba

Tartsd feszesen a bőrt, majd húzd le a gyantát a növekedéssel ellentétes irányba. Nem ez lesz a legkellemesebb élményed az fix, de viszont az is tuti, hogy a simaság jó pár hétre garantált. 

Távolítsd el a maradék gyantát 

A gyantázás után biztosan maradni fog a szemérem területén egy kis viasz, ezt mindenképpen távolítsd el. Ezt a legkönnyebben úgy tudod megtenni, ha egy kis vattakorongot megkensz mondjuk argánolajjal és áttörlöd a területet. Az argánolaj egyébként azért jó, mert hidratálj és táplálja is a bőrt, ráadásul nyugtató hatású is, szóval gyantázás után perfekt választást. 

Utóápolás 

Fontos, hogy a gyantázás után ne zuhanyozz le azonnal. A langyos vagy meleg víz ugyanis irritálhatja ilyenkor a bőrt, sőt akár égési sérüléseket is szenvedhetsz. Szóval várj pár órát, mielőtt letusolnál. 

(via)