Nyáron minden nő sima, pihe-puha bőrfelülettel szeretne a strandra menni – ám azt te is biztosan tudod, hogy a tökéletes bikinivonalat csak nagyon nehezen lehet elérni. Mivel az intim területeken lévő bőr extra érzékeny, a szőr pedig extra vastag, különös figyelemet kell a intim szőrtelenítésnek szentelni és nem lehet azt siettetni, különben az eredmény véres, szőrtüszős, benövéses, piros pöttyös rémálom lesz. Most egy több, mint százezer követővel rendelkező  kozmetikus-tiktokker osztotta meg azt a pár trükköt, amivel ő is hibátlanul szokta elkészíteni a kliensei bikinivonalát! 

A kozmetikus szerint ezzel a trükkel tutira gyönyörű lesz a bikinivonalad

A 117 ezer követővel rendelkező kozmetikus, Ymani első tippje az, hogy az intim szőrtelenítést véletlenül se borotvával, hanem inkább csak gyantával végezd: ekkor ugyanis kevesebb esély van a véletlen vágások, hegek és vérzések, valamint a szőrbenövések kialakulására. Mielőtt azonban vadul nekiállsz az intim területeid gyantázásának, ezt a pár hasznos trükköt mindenképpen tartsd be!

  1. Gyantázás előtt és után mindig radírozd le a bőröd, hogy megnyíljanak a pórusok és elkerüld a szőrbenövéseket!
  2. Csináld lassa a folyamatot, szánj időt magadra, ne siesd el a gyantázást!
  3. A gyantát mindig a szőr növésével megegyező irányban kend fel...
  4. ... a gyantacsíkot viszont határozott mozdulattal rántsd fel a szőr növésével ellenkező irányban!
  5. Ha végeztél, zuhanyozz le langyos, meleg vízzel és ne viselj se szoros alsóneműt, se szoros nadrágot
  6. Mindig hidratálj, különösen a gyantázás utáni napokban!

Az intimgyantával több ideig szebb lesz a bőröd, mint hinnéd 

Ezeknek a fenti tippeknek a betartásával állítólag kb. 10 napig lesz tükörsima a bőröd, a szőr pedig csak kb. a 15. napon kezd el majd nőni – de ez egyéni adottságoktól, genetikától is függ, szóval változó. Az biztos, hogy a műveletet úgy 3-5 hetente kell megismételni, de fontos, hogy ne akkor menj újra, mikor még csak alig bújtak ki a szőrszálak a bőrödből, mert akkor sikertelen lesz a gyantázás!

@thereignluxe THE PRETTY KITTY COACH HAS ENTERED THE CHAT! 🎀 #FastTwitchContest #viral #fyp #trending #bikiniline #esthetician #waxingvideos #wax ♬ Lay Up - Future

Legalább fél centi (de ha egy, az sem baj) szükséges a tökéletes intimgyanta kivitelezéséhez, ezért ne ess neki a bőrödnek a gyanta után két héttel, mert csúnya lesz a végeredmény és semmit nem érsz el vele! Persze, az sem ideális, ha több centiméter hosszúságú az intim területeiden a szőr, mert akkor kevésbé stabil kezekkel tudod csak elvégezni a gyantázást, de ez az eset még a kozmetikus szerint is jobb, mintha túl rövid lenne a szőr. Állítólag ha ezeket a tippeket betartod, csodás lesz a bikinivonalad! 

Via