Az önbarnítók tökéletes alternatívát nyújthatnak, ha nem akarod a napon sütettni a hasad. Ráadásul a bőrrel szemben is kíméletesebbek, sokkal előnyösebb, mintha a testedre engednéd a káros UV-sugarakat. Ezek a termékek biztonságos és hatékony megoldásnak kínálnak, ha szeretnél barnulni, de azért ezekkel is alaposan mellélehet lőni. Íme a legjobb önbarnító trükkök, ha szeretnéd, hogy természetes legyen a hatás. 

Radírozd le a bőröd 

Mielőtt felvinnéd az önbarnítót radírozd át a bőröd. Ezzel ugyanis alaposan meg is tisztítod a felületet, valamint eltünteted a száraz foltokat a testedről, így az önbarnító nem ezeket a foltokat fogja majd be, hanem valóban a bőrödet. 

Ne használd közvetlenül borotválkozás után 

Ha leborotváltad a lábad és szeretnél önbarnítozni is, akkor célszerű várnod úgy 5-6 órát, mielőtt ezt megteszed. A borotválkozás után ugyanis a pórusok még nyitva vannak, a baríntó hatására pedig ezek is elsötétülhetnek, ami nem néz ki túl jól. 

Használj kesztyűt 

Az oké, ha a kezedet is szeretnéd barnítani, de, ha egész tested úgy kened át, hogy nem használsz kesztyűt, akkor a kezeid bizony a végére kb. feketék lesznek. Lássuk be, ez nem kölcsönözne túl természetes megjelenést. 😀

Vékony, egyenletes réteg

Fontos, hogy az önbarnítót vékonyan kend fel és próbáld meg mindenhol egyenletesen eloszlatni. Körkörös mozdulatokkal masszírozd a bőrödbe, így elkerülheted a csíkok és foltok megjelenését. 

Semmi edzés 

Az önbarnítózás után javasolják, hogy pár órán át került az edzést, izzadás hatására ugyanis a szép barnaság nemes egyszerűséggel elfolyhat. Hát, a végeremény így sem lesz akkor túl természetes. 

(via)