Az utóbbi időben egyre népszerűbbé váltak az önbarnítók, a testápolók mellett egyre többen próbálják ki azokat a termékeket, melyeket a testre kell permetezni. Bár az önbarnítózás egyszerűnek tűnhet, mégis könnyű vele bakizni. Számít, hogy mennyi ideig hagyod fenn, és az is, milyen módon készítetted elő a bőröd. Most adunk pár tippet, amivel könnyebben el tudod távolítani. 

Így nagyon egyszerűen eltávolítható az önbarnító

Az önbarnító nagyon hasznos, de vannak hátrányai is. Ha nem hámlasztottál barnítózás előtt, akkor szinte biztos, hogy foltos lesz a végeredmény. Az egyenletlen barnaság akkor is megjelenhet, ha nem dolgoztad el a terméket rendesen. Arról nem is beszélve, hogy annyira könnyen nem is lehet tőle megszabadulni. Természetesen nem lehetetlen, most mutatunk három bevált módszert, amit bármikor bevethetsz. 

Áztatás 

Sokszor nem is kell különösebb indok arra, hogy vegyél egy forró fürdőt, de ebben az esetben különösen hasznos lesz. A meleg víz segít megpuhítani a bőrt, ezzel pedig fokozatosan elkezd távozni a barnaság. Ha szeretnéd egy kicsit meggyorsítani a folyamatot, akkor adhatsz a vízhez egy kevés babaolajat. 

Így használd: 

Készíts egy fürdőt, a víznek nem kell túlságosan melegnek lenni, a forró víz csak megéget. Adj a vízhez habfürdőt, fürdőolajat, a tested pedig kend be babaolajjal. Ezután elmerülhetsz a vízben, nagyjából 30 percig kell áznod benne. Miután megpuhult a bőr, elkezdheted leradírozni a felesleges barnaságot. Miután kész, jöhet a hidratálás.

Babaolaj

Nem feltétlenül kell az egész tested beáztatni a vízbe, ha nem annyira erős az önbarnító, akkor elegendő, ha bekened magad babaolajjal, majd megvárod, hogy alaposan beszívódjon. Az olaj kíméletes a bőrrel, de remekül puhítja, így sokkal könnyebben eltávolítható az önbarnító.

Így használd: 

Elsőként alaposan masszírozd be az egész tested babaolajjal, a problémás részekre, ahol például foltos lett a barnítás, kerülhet több. Miután elkészültél, várj legalább 20 percet. Ha megvan, akkor irány a zuhany, és hámlasztó kesztyűvel elkezdheted lemosni magadról az olajat. Zuhanyzás után ne felejts el hidratálni. 

Fogkrém 

A fogkrémet abban az esetben érdemes bevetni, ha nem az egész önbarnítótól szeretnél megszabadulni. Foltos lett a csuklód, a bokád vagy az ujjaid közé jutott kicsit több? Akkor ebben segíthet a fogkrém!

Így használd: 

A fogkrémmel kend be a problémás területeket, majd hagyd hatni nagyjából 10 percig. Miután letelt az idő, mosd le meleg vízzel, és töröld szárazra a területet. 


Via