Nincs is annál szuperebb, mint napbarnított bőrrel hazatérni a vakációról. A nyári barnaság azonban idővel sajnos elmúlik, de mi most adunk pár tippet, amivel jó pár héttel tovább megőrizheted a színed. 

Csak semmi forró víz

Akár hiszed akár nem, de a nyári barnaság egyik legnagyobb ellensége a forró víz. Szóval, ha szeretnéd, hogy a napsütötte bőröd még hetekig veled maradjon, akkor fürdésnél felejtsd el a forró fürdőt. Meleg víz hatására ugyanis a hámlás alakulhat ki, így pedig a színed hamar megkopik. Mondjuk nagyon meleg víz alatt tusolni amúgy sem túl egészséges, szóval inkább a langyos alternatíva mellett tedd a voksod. 

A hámlasztók is tiltólistásak 

A hámlasztó készítményeket általában szeretni szoktuk, hiszen ezek bevetésével eltávolíthatók az elhalt hámsejtek, valamint a bőrödet is szép, puhává varázsolják. Ha azonban nyári barnaságod megőrzése a cél, akkor ezeket a hámlasztókat egy kis ideig iktasd ki, ugyanis pikk-pakk eltüntetik a szép, napszítta színedet. 

Táplálás kívül és belül 

Mindennek ellenére persze a táplálás fontos, a puha bőrt pedig nem kell nélkülöznöd csak azért, mert színmegtartásra játszol. Használj aloe verában gazdag termékeket, ezek ugyanis ápolják a szárazabb bőrt, de a színedet nem fakítják. Tovább igyál sok vizet illetve karointban gazdasz ételeket is bevihetsz, így ugyanis sokkal tovább maradhatsz szép barna. 

(via)