Az első közös nyaralás mindig izgalommal teli, ráadásul számos feszültség forrása is lehet. Persze egyáltalán nem törvényszerű, hogy rosszul süljön el bármi is, de azért hoztunk neked pár tippet, amiknek a segítségével minden szuperül alakuljon a vakáción. 

Egy kis kompromisszum 

Bár a kompromisszum szó kicsit negatívan hathat, de azért ne írd le kapásból. Valójában arról van szó, hogy érdemes az arany középutat megtalálni, amikor a vakációt illető döntésekről van szó. Mielőtt elutaztok, beszéljétek át, hogy mit szeretnétek megnézni, írjatok akár listát, hogy adott napon, hova látogattok el. Akár fel is oszthatjátok a napokat, így biztos, mindenki vágya teljesül majd. A lényeg, hogy kommunikáljatok, hiszen az őszinteség a legfontosabb, így tudni fogjátok, ki mit szeretne csinálni és a megvalósítás is egyszerűbb lesz. 

Egy kis énidő 

Attól, hogy nyaraltok nem kizárt, hogy szükségetek van egy kis térre, hiszen a nap jelentős részében együtt vagytok. Ez egyáltalán nem baj, de erről is beszéljetek, nehogy sértődés legyen belőle. Ha mondjuk van szauna vagy wellness részleg a hotelben, ahol megszálltok, akkor nyugodtan pattanj be egy kicsit relaxálni a jakuzziba, addig a pasid nyugodtan leguríthat egy sört a hotel bárjában. 

A költségvetés kérdése 

Akár hiszed, akár nem a nyaraláson a legnagyobb feszültségforrást a pénz okozhatja. A vakáción hajlmosak lehettek egy kicsit túlkölteni, ez nem is feltétlen baj, ám indulás előtt érdemes a költségvetést megtervezni, valamint kijelölni azt a maximum határt. Hidd el, ha látjátok, mire mennyi pénz ment el, és meddig nyújtózkodhattok még, akkor nem lehet baj és feszkó sem lesz belőle. 

(via)