Az épített műszempilla tisztítása trükkös dolog lehet. Pláne, ha új vagy a játékban, akkor érdemes néhány fontos infót begyűjtened, mielőtt a frissen felrakott pilláidhoz hozzányűlnál. A kozmetikusod persze biztos elmondott néhány tuti infót, mint például, hogy az első 24 órában ne nagyon nyúlj a pillákhoz, illetve célszerű, ha ebben az időszakban sem víz, sem pedig extrém meleg nem éri őket, ez ugyanis azt eredményezheti, hogy pikk-pakk kihullanak. Viszont a hosszabb távú tisztításuk szempontjából is van pár fontos tudnivaló, ezeket szedtük neked most össze. 

Mindig alaposan távolítsd el a sminket 

Ha úgy döntesz, hogy a műszempillára még ráspirálozol, akkor nagyon fontos, hogy esténként a felvitt festéket távolítsd el. Ha ugyanis hagyod, hogy a smink felhalmozódjon a szempillák körül, akkor szembe kell nézned azzal az eshetőséggel, hogy idő előtt leválnak majd, sőt nem kizárt, hogy a szemhéjak is begyulladnak azért, mert nem ápoltad megfelelően a területet. A hatékony tisztításhoz azonban hozzátartozik, hogy olyan termékeket választasz, amik kifejezetten a szempillahosszabításhoz készült formulák. Más termékek ugyanis tartalmazhatnak olyan összetevőket, amik gyengítik a pillákat, azok pedig lepotyognak. 

Olajmentes lemosók 

Éppen ezért érdemes olajmentes lemosókat választani, mivel az olajos termékek csökkentik a szempillák élettartamát. A tisztítás során azonban érdemes odafigyelni szintén néhány apróságra: a lemosót célszerű spirálkefére felvinni és azzal áttörölni körkörös mozdulatokkal a pillákat, így ugyanis minden felesleges festékmaradék eltávolítható. 

Csak semmi vatta 

Azt gondolhatnád, hogy a vattával való tisztítás jó ötlet lehet, ám a szakértők éppen az ellenkezőjét állítját. Nem tanácsolják a vattakorongok és pálcikák használatát a szempillák körül, mert azok a pamutba beakadnak és kitépik azokat. Szóval, ha sminklemosóval szeretnél körbebenni, akkor törlőkendőt válassz inkább, ez kíméletesebb megoldás és a pilláid sem teszi tönkre. 

(via)