A szempilla lifting egy kb. 45 perces kozmetikai kezelés, aminek során gyakorlatilag dauert kapnak a pilláid. A kezelés végeztével dús, göndör pilláknak örülhetsz, a lifting pedig – ha vigyázol rá – akár 8 hétig is kitarthat. Viszont jogosan merülhet fel benned a kérdés: miként tudsz rá vigyázni? Máris mutatjuk! 

Víz stop

A lifting után nagyjából 24 órán keresztül mindenképpen kerüld a vizet. Persze fürdeni nyugodtan elmehetsz 😀, a lényeg, hogy a pilláidat ne érje nedvesség. Ebben a 24 órában inkább edzőterembe se menj, valamint a szaunát is kerüld. 

Olajmentes termékek 

A kezelést követő napokban, sőt inkább hetekben javasolt olajmentes termékekre váltani. Próbálj meg kerülni minden olyan terméket, ami irritálhatja a bőrt, szemet. 

Ne használj szempillaspirált 

A szempilla lifting nagy előnye, hogy a kezelést követően tényleg olyan lesz, mintha mindig szempillaspirál lenne rajtad. A szempilláid eléggé dúsnak fognak tűnni ne aggódj, erre nem kell és nem is javasolt extrában ráspirálozni. Persze, ha nagyon ragaszkodsz egy kis festékhez, akkor megakadályozni úgysem tudjuk, de az első 24 órában akkor is hanyagold. 

Használj szempilla szérumot vagy kondicionálót 

A kezelés után 48-72 órával vigyél fel szempilla szérumot vagy kondicionálót, ez ugyanis megerősíti a pilláid, és a lifting hatása is tovább kitart. 

Aludja hátadon 

Tudjuk, ez egy elég durva szabály, pláne, ha te hason fekve alszol inkább. A szempillakezelést követően azonban célszerű lehet a hátadon aludni, így ugyanis nem fogod elfeküdni a pilláid. Igen, mert ez lehetséges, a lifting után pedig te sem akarhatod, hogy össze-vissza álljanak majd a szépen megmunkált pillácskáid. Szóval annak érdekében, hogy minél hosszabb ideig megmaradjon a göndörség, igyekezz a háton alvós pozit előnyben részesíteni. 

Fésüld 

Bizony, jól látod. Ehhez tudsz venni akár drogériában speckó szempillafésűt. Ezzel reggelente, felfelé fésüld át a pillákat, így ugyanis hosszú ideig gyönyörűek lesznek majd. 

(via)