A szempillaspirál, és általában a smink sokat javíthat a megjelenésünkön, de nem mindegy, hogyan használjuk a szépítő kelléktárat. A szempillaspirállal például nyitottabbá, vagy zártabbá tehetjük a tekintetet, de akár öregíthet is rajtunk, ha nem vigyázunk.

Ha figyelünk pár dologra, akkor elkerülhetjük ezt a smink bakit. 

Ne tunkold!

Amikor kinyitot a szempillaspirált és kihúzod a kefét, egyszerűen vedd ki, esetleg tisztítsd le a felesleges festéket, de semmiképp se nyomkodd vissza a hengerbe. Ezzel ugyanis csak szárazabbá és sűrűbbé teszi a festéket, amitől végül csomós lesz, amikor felkened. Ez pedig nemcsak, hogy nem szép, de olyan, mintha túl vastagon spiráloztál volna, ami bizony öregít. 

Alul-felül

Nem mindenki szereti alul is használni a szempillaspirált, az apró pillákra nehéz is szépen felvinni a festéket. De megéri, hiszen csodás, vibráló, tágra nyílt tekintetet kap így a szem. 

A kevesebb több

Minél kevesebb rétegben spirálozod a pilláid, annál jobb. A szépen szétfésült szempillák ragyogóbbá és fiatalabbá teszik a tekintetet, szóval érdemesebb mértékkel használni a szempillaspirált. 
Via