Nem kell mesterfodrásznak lenned ahhoz, hogy elsajátítsd a hajvasalóval való göndörítés művészetét! Akár lágy hullámokra, akár göndör tincsekre vágysz, ha követed a Dyson hairtylist nagyköveteinek tanácsait, tökéletes loknikat varázsolhatsz magadnak nyári randira vagy akár barátnős kiruccanásokhoz.

1.Készítsd elő a terepet

Ha a haj göndörítéséről van szó, a szárítás és formázás együttesen 11-30 percet vesz igénybe. Bár időigényesnek tűnhet, de „ahhoz, hogy valóban tartóssá tedd a frizurád, fontos, hogy időt szánj az előkészítésre. A tartós frizura titka, hogy mit teszel az elkészítése előtt." – mondja TT Hart, a Dyson Nagy-Britannia vezető hairstylistja. Hogy a fürtök és hullámok ne veszítsék el a tartásukat, vigyél fel bőségesen volumennövelő spray-t vagy habot a nedves, legfeljebb törölközővel szárított tincsekre, mielőtt megszárítanád a hajad.

2. Állítsd be a hőmérsékletet

„A hő a legfontosabb összetevője a hajformázásnak, ezért lényeges, hogy meghatározzuk a hajtípusunkat, és ennek megfelelően állítsuk be a hajvasaló hőmérsékletét!” – magyarázza Larry King, több híresség hairstylistja. „Fodrászként rengeteg, különböző hajtípusú ügyféllel dolgozunk, és a hajvasaló lemezek hőmérséklete nagyon fontos a tökéletes frizura megalkotásához."

Egy olyan hajvasaló, amely többféle, pontos hőfokbeállítást kínál, lehetővé teszi, hogy a hőmérsékletet ne csak a haj típusához, hanem a kívánt stílushoz is igazítsuk. Sűrű, durva, természetes göndörségű hajhoz állítsuk a hőmérsékletet 210˚C-ra – a Dyson Corrale™ hajvasaló legmagasabb fokozatára. Ha jellemzően finom vagy vékonyszálú a hajad, a göndörítéshez alacsonyabb, 185˚C-os hőmérséklet is elegendő. Bármelyik hőfokot is válaszd, a Dyson Corrale™ készülékben található intelligens hőszabályozás másodpercenként 100-szor méri a hőmérsékletet, hogy a kiválasztott tartományt ne lépd túl.

3. Vezeték nélkül szabadon

Egy vezeték nélküli hajvasaló sokkal szabadabb mozgást tesz lehetővé, ami nagyban segítheti, hogy fürtjeid alakításánál csak a képzeleted szabjon határt. Kellon Deryk sztárfodrász mélységesen egyetért. Hangsúlyozza: „életmentő, hogy nincs a falhoz kötve a forgatásokon", és az opcionális vezeték nélküli mód csak egy a sok ok közül, amiért a Dyson Corrale™-t használja. A vezeték nélküli sokoldalúság nem csak a mesterfodrászok számára fontos, akik jellemzően nem otthon dolgoznak, a vezeték nélküli kivitelezés a Dyson Corrale™ igen vonzó tulajdonsága. Így bárhová magaddal viheted a kedvenc hajvasalód, vonaton, kocsiban, de még a repülőn is pompás frizurát varázsolva magadnak.

4. Tincsenként haladj

Nem számít, hogy milyen méretű fürtöket vagy hullámokat szeretnél, ha egyszerre kisebb tincsekkel dolgozol, megkönnyíted a dolgod. „Sokan hibáznak abban, hogy időspórolás ürügyén nem bontják tincsekre a hajukat. Ez nem jó megoldás és a végeredményt is tönkreteheti." – árulja el Guo Zijing, a Dyson nagykövete.

A göndörítési folyamat során kísérletezz a tincsek méretével, hogy lásd, mi a legmegfelelőbb a hajtípusodnak, ez ugyanis segít a kívánt végeredmény elérésében. Vastag, durva vagy göndör haj esetén próbálj meg vékonyabb, finomabb haj esetén pedig vastagabb tincseket választani. Minél kevesebb hajat göndörítesz egyszerre, annál feszesebbek lesznek a fürtök.

A haj felosztása szintén fontos tényező a textúra kialakításában. A természetesebb és strukturáltabb, változatos fürtökkel rendelkező megjelenés érdekében Larry King azt javasolja, hogy a fürtök irányát váltogassuk. Forgasd a hajvasalót az arcod és a füled közötti részeken az arcod felé, majd az ellenkező irányba a hátsó hajrészeknél.

5. Továbbfejlesztett formázás, csökkentett károsodás

Nem titok, hogy a hőt alkalmazó formázási technológiák rendszeres alkalmazása nem tesz jót a hajadnak. „A hírnevemet az ügyfeleim hajának ápolására tettem fel." – mondja Jen Atkins sztárfodrász, aki a Dyson Corrale™ készüléket használja, így ugyanazt a végeredményt alacsonyabb hőmérsékleten hozza létre, ami kevesebb károsodást eredményez.

Rendszerint sokkal tovább hagyjuk a hajvasalót a hajunkon, hogy elérjük a kívánt eredményt. A hagyományos, tömör lemezekkel rendelkező hajvasalókkal ellentétben a Corrale lemezei hajlékonyak, amelyek kialakításuknak köszönhetően könnyen összegyűjtik a hajszálakat, ezzel csökken annak szükségessége, hogy ugyanazon a hajszakaszon többször kelljen végigmenni. A Dyson Corrale™ mangánréz-ötvözetből készült lemezekkel rendelkezik, amelyek minden egyes simításnál egyenletes hőt és feszültséget adnak le a hajszálakra, így gyorsabban és hatékonyabban formáznak, miközben védelmet nyújtanak a haj töredezése ellen.

A Dyson Corrale-t keresd a Dyson Demo Zone-ban a MOM Parkban és a West End City Centerben, vagy a dyson.hu oldalon!