A pattanások időnként mindenkinek az életét megkeserítik, hiszen mindig a legrosszabbkor bukkannak fel. Tény, hogy korrektorral és alapozóval könnyebb őket elrejteni, ettől függetlenül a gyulladt pattanások megkeseríthetik a mindennapokat. 

Ez a pattanások jelentése

Viszonylag sokan tudják, hogy az arcon megjelenő pattanások bizonyos esetekben utalnak valamilyen egészségügyi problémára. Erről Veronica Long az OMNI Wellness esztétikai szakembere beszélt a The Mirrornak. Elárulta, hogy az arc olyan, mint egy térkép, ami mindig jelzi, hogy hol a probléma

Homlok

Ha a homlokodon jelennek meg pattanások, akkor azt számos dolog okozhatja a szakértő szerint. Az egyik, hogy túlságosan olajos termékeket használsz a hajadon, amitől a homlok pórusai eltömődhetnek, különösen akkor, ha frufrud van. Ám a terület az emésztőrendszerhez is kötődik, így előfordulhat, hogy ennek a problémáját jelzik a pattanások. Ilyen esetben érdemes olajmentes termékekre váltani, illetve többet aludni, több rostot fogyasztani és csökkenteni az alkoholt. 

Szemöldök között

Ha a két szemöldököd között jelentkeznek pattanások, akkor az azt jelentheti, hogy az utóbbi időben túl sok megterhelő fogást ettél. A terület a májhoz és epehólyaghoz köthető. Az itt megjelenő pattanások ételérzékenységre is utalhatnak, ha gyanakszol valamire, akkor érdemes kivizsgáltatnod magad

Orr 

Az orron megjelenő pattanásokat legtöbbször az mirigyek túltermelése okozza, ezért a szakember szerint célszerű rendszeresen hámlasztani és fokozottan figyelni a területre. Egyébként az arctérkép szerint szív körüli problémákra utalhat, de ez nagyon ritka, legtöbbször csak a pórusok eltömődéséről van szó.

Orca 

Ha az orcán jelennek meg rendszeresen pattanások, azt okozhatja a smink, vagy akár a túl sok cukros étel. Mivel a területnek a gyomorhoz van köze a szakértő szerint. A cukros ételek csökkentése segíthet visszaszorítani a pattanásokat, így érdemes tenni vele egy próbát. Abban az esetben, ha rád ez nem jellemző, akkor a sminkelésre figyelj, az alapozó könnyedén okozhat ilyen problémákat. 

Áll

Ha az állon jelennek meg pattanások, akkor azoknak a hormonokhoz lehet közük. Veronica Long elárulta, hogy a nőknek a menstruáció előtt és alatt gyakran jelennek meg itt pattanások. Fontos, hogy tisztán tartsd az említett területet, így előzheted meg a kialakulásukat. 
 

Via