A hajad mennyiségének és minőségének szempontjából egyáltalánt nem mindegy, milyen sampont használsz. Szóval, ha neked az a célod, hogy minél dúsabb legyen a hajkoronád, akkor most jól figyelj! 

Nélkülözhetetlen vitamin 

A biotin gyakorlatilag az a nélkülözhetetlen B7 vitamin, amin hozzájárul a haj és a bőr egészségének fenntartásához. Persze a biotin sok szempontból nagyon előnyös lehet a számodra, hiszen az anyagcserében is fontos szerepet játszik, mert segíti a koleszterin, a fehérjék, a zsírok és a szénhidrátok feldolgozását.

Csodaszer 

Valódi csodaszer, amit táplálkozás útjánt is tudsz pótolni, de táplálékkiegészítők formájában is beszerezheted, sőt ma már olyan sampon mellett is voksolhatsz, ami tartalmazza ezt a vitamint. Persze jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy külsőleg alkalmazva mennyire hatásos? Nos, a helyzet az, hogy valójában a biotin akkor fejti ki igazán a hatását, ha ételek vagy tápkiegek formájában viszed be, de rosszat nem csinálsz vele, ha kiegészítő megoldásként használod a vitaminnal dúsított sampont is. 

Lenyűgöző hajkorona 

Na, de mit tehet egészen pontosan a biotin a hajért? Nos, serkentheti a haj növekedését, erősíti a gyökereket, továbbá nagyobb volument és fényt biztosít. Sőt, bevetésével akár a töredezés és a hajhullás is elkerülhető. Fontos tudnod, hogy a szervezetünk alapvetően termeli a biotint, de csak nagyon kis mennyiségben, ezért kell egy kis rásegítés. A biotin kapszulával tehet van mód a vitamin pótlására, ráadásul ezek általában cinket és szelént is tartlmaznak, ami azért nagyon jó, mert előbbi aktiválja az anyagcserét, így serkenti a fejbőr tápanyagellátását. A szelén pedig segíthet a stressz leküzdésében, és védi a sejteket is. Ezáltal a biotin kapszulák nem csupán a hajgyökerekre, de a bőrre és a körömökre is pozitív hatást gyakorolnak. 

(via)