MILYEN HATÁST VÁRHATUNK A RETINOL TARTALMÚ KÉSZÍTMÉNYEKTŐL?

A kozmetológiai-dermatológiai szakkönyvek hiteles adatai szerint körülbelül 120-130 bőrbetegséget illetően képes a retinol (azaz a retinolsav) hatásosan, különböző mértékben kezelni. A kritikus problémák, melyekben jó szívvel számíthatunk a retinolra, az anti-aging (ráncok, bőr egyenletes felülete, simasága) panaszok, illetve a pattanások, aknék és a pigmentfoltok kérdésköre.

A retinol működésének kulcsmozzanatai a következők:

  • serkenti a bőr saját kollagéntermelését, ez eredményezi a sima, ránctalan bőrfelszínt, a bőrfiatalító hatást,
  • antioxidáns hatással bír, mellyel a már meglévő kollagén lebomlását gátolják,
  • elősegíti a bőr vízmegkötő anyagainak előállítását, így bőrünk hidratáltságára is hat,
  • a bőr legfelső rétegének megújulását segíti és gyorsítja a bőrsejtek osztódását, ez a tulajdonság pedig a pattanások és a pigmentfoltok kapcsán igazán előnyös.

MIKORTÓL ÉRDEMES HASZNÁLNI?

A retinol kapcsán kiemelten fontos a prevenció tudatosítása. A bőrgyógyászati kutatások egyértelműen megmutatták, hogy a húszas éveinktől indulva bőrünk kollagéntermelése évről-évre csökken, körülbelül 1%-kal. Éppen ezért már a húszas években érdemes elkezdeni egy kisebb koncentrációval rendelkező retinolos terméket beépíteni a bőrápolási rutinunkba, 25 éves kor felett kifejezetten ajánlott, 30 éves kor felett pedig szinte elengedhetetlen az alkalmazása.

HOGYAN ÉRDEMES HASZNÁLNI?

Három fontos alapvetés van, amelyet a retinol tartalmú készítményekkel kapcsolatban szem előtt kell tartani:

  1. Esti használat: a retinoidok instabil összetevők, mely annyit tesz, hogy fény hatására csökkenhet hatékonyságuk, így az esti protokoll részeként érdemes őket alkalmazni.
  2. Fényvédő alkalmzása napközben: a bőr fotoszenzitivitása fokozódik retinol tartalmú termékek használata mellett. Ennek oka, hogy a bőr felső rétegének megújulása is a hatásának része, így a fényérzékenység egy természetes velejárója a használatnak. A folyamatos fényvédelem így nagyon fontos!
  3. Erősség és gyakoriság egyénre szabottan: mindenki bőre teljesen egyéni tulajdonságokkal rendelkezik. Nincs egységes szabályrendszer arra vonatkozóan, hogy mely termékekkel kötelező indítani, illetve melyik életkorban melyik erősségű retinolt kell használni. A ZO® Skin Health terapeuták segítségével személyre szabottan, egészen biztosan a neked leginkább megfelelő termék kerül kiválasztásra.

ZO® SKIN HEALTH ÉS A RETINOL

A professzionális, magas hatóanyagtartalmú ZO® Skin Health termékek is tartalmazzák ezt a fantasztikus hatóanyagot, íme kiemelt kedvenceink:

ZO® Skin Health Wrinkle + Texture Repair: ez a készítmény támogatja a bőr textúrájának és színtónusának látható javulását, miközben csökkenti a finom vonalak és ráncok megjelenését 0.5% retinol tartalmával. Fokozza a hialuronsav és kollagén termelést, valamint gyulladáscsökkentő hatásásnak köszönhetően segít megnyugtatni a bőrt.

ZO® Skin Health Radical Night Repair: ez a kis molekulasúlyú és magas potenciálú retinol az idősödő bőr összetett problémáit célozza meg, eközben maximális védelmet nyújt a környezeti hatások ellen. A magas, 1%-os retinol tartalma miatt az egyik leghatékonyabb anti-aging termék.

ZO® Skin Health Retinol Skin Brightener: ez a termék feloszlatja a már meglévő pigmentációt és javítja a bőr tónusát. Ezen felül segít meggátolni az új melanin termelődését, valamint antioxidánsokkal nyújt védelmet a bőrnek.

MIBEN MÁSOK A ZO® SKIN HEALTH RETINOLOK?

A termékek magas hatóanyagtartalmán túl egyedülállóságuk a bejuttatási mód és a felszívódási metódusokban rejlik. A ZO® Skin Health piacvezető technológiát alkalmaz, ugyanis kétféle bejuttatásról beszélhetünk az elérni kívánt hatástól függően:

  • Oleoszóma: ez a technológia lassú felszívódást jelent. A retinol ebben az esetben egy speciális zsír és fehérjeburokban van, ami elsődlegesen a felhámban hat, ezért leginkább pigmentkorrekcióra javasoljuk. (termékpélda: Retinol Skin Brightener)
  • Mikroemulzió: ez a módszer gyors felszívódást tesz lehetővé, ami mély megújulással párosul. A retinol ebben az esetben textúrát javít és feszesít, és főleg anti-aging és aknés problémákat kezel kiváló hatásfokon. (termékpélda: Wrinkle + Texture)

A retinol hatása, ahogyan azt láthattuk tehát, vitathatatlan, így érdemes beiktatni bőrápolási protokollunkba. Jelentkezz be ZO® terapeutáink egyikéhez és mondj igent a ragyogó, csodás arcbőrre!

További információ és kapcsolatfelvétel tanácsadás kapcsán: https://zoskinhealth.hu/kapcsolat

(x)