Minden álmod, hogy fehérebbek legyenek a fogaid, de nem tudsz vagy nem szeretnél professzionális eszközökhöz nyúlni? Akkor ez a filléres trükk lehet a megmentőd!

Elő az olajjal!

Nem feltétlenül szükséges az, hogy bármilyen mesterséges anyagot tegyél a fogaidra, csak mert szeretnéd, hogy fehérebb árnyalatokban pompázzanak.

Hidd el, hogy már azzal is látványos eredményt érhetsz el, ha az átlagosnál jobban meg vannak tisztítva a fogaid. Erre az egyik legjobb módszer az olajos öblítés, amelynek célja, hogy a lepedéket és a baktériumot is a fogkrémnél mélyebben és alaposabban eltávolítsa a szájból. Ez azért is eredményes megoldás, mert az olaj olyan helyekre juthat el, amelyekre a fogkrém és a fogkefe nem feltétlenül.

Ezek a fehérítő olajak

Nagyon fontos, hogy nem mindegyik olaj alkalmas arra, hogy a szájvizedbe belekeverd, vagy önmagában használd. Lássuk, melyek pontosan azok a típusok, amelyekkel fehérítheted a fogaidat.

  • Az egyik legjobb a kókuszolaj, amely önmagában is alkalmazható, csak annyi a feladatod, hogy egy evőkanálnyival a szádba tegyél. Ez a tested hőjétől elolvad majd, nem lesz szilárd akkor sem, ha nem melegítesz rajta. 20 percig öblögess vele!
  • A másik nagyon népszerű olajfajta a szezámolaj, amiből szintén egy evőkanál szükséges, és ezzel is 20 percig öblögess a szádban, ugyanúgy, mint a kókuszolajjal.
  • A harmadik a napraforgóolaj, itt is ugyanaz a menetrend, mint az első kettőnél. Mindhárom típusnál ügyelj arra, hogy ne nyeld le, mert az olajban megkötött baktériumok nem kerülhetnek a gyomorba. Amint megvan az öblögetés, köpd ki! Az is fontos, hogy ezt a folyamatot mindig éhgyomorra kell elvégezni, és rögtön utána fogat is moshatsz!

via