A 2000-es évek divatirányzatait nehéz lenne pár szóval jellemezni, ha mégis megpróbálnánk, akkor túlságosan merésznek és kaotikusnak nevezhetnénk. A Y2K trendbe minden belefért, és még a legőrültebb darabok is menővé tudtak válni, pont, mint ezek a trendek, melyek máig kísértenek mindenkit. 

Menő és ciki trendek a 2000-es években

Az évtizedben volt már igazán menő irányzat, ezek közül nagyon sok még manapság is népszerű. 2024-ben például visszatérnek a feliratos a pólók, a műszőrme kabátok és a vödörkalap. Ezeket bátran viselheted bármikor, mondjuk a Cosmo Y2K partyján, amiről több infót itt olvashatsz. Most azonban mutatjuk a ciki kategória győzteseit! 

Extra alacsony derekú farmer 

Valódi klasszikussal kezdjük, ami éveken keresztül trendnek számított. Nem, most nem a csípőnadrágról van szó, hanem az extra alacsony derekú nacikról. Ezeknek a farmereknek, nadrágoknak annyira alacsony volt a szabása, hogy még rendesen mozogni, leülni sem lehetett bennük. De nem ez tette borzalmassá, hanem azt, hogy tényleg senkinek, még a nagyon vékony csajoknak sem áll jól. Köszi, de nem szeretnénk látni! 

Hajótörött trend 

Megosztó trend, amiért a csajok egy része rajongott. A hajótörött trend lényege annyi volt, hogy a szoknyád, felsőd szaggatott legyen, és olyan hatást keltsen, mintha egy lakatlan szigeten dekkolnál. A trend legnagyobb követője Paris Hilton volt, aki a kedvenc aszimmetrikus, szaggatott cuccait még a vörös szőnyegre is felvette. 

Vékony sálak 

Teljesen indokolatlan trend, amit még mindig nem értünk. A túlságosan vékony sálakat a csajok minden szetthez hordták, olyankor is, amikor nyár volt. Persze melegük biztosan nem volt benne, mivel nagyon vékony. Ezért már csak egy kérdésünk maradt: mi értelme van? Kétségtelen, hogy ez volt a legfurább trend! 

Bársony melegítő 

A 2000-es években nem volt ennél menőbb trend, hiszen Britney Spearstől kezdve, Kim Kardashianon keresztül Paris Hiltonig mindenki viselte ezeket a szettek. Sokszor egyébként teljesen indokolatlan helyeken, mondjuk a vörös szőnyegen. Tény, hogy puhák, de nem az utcára valók, szóval ez sem hiányzik. 

Csizma minden szetthez 

Fura trend volt, de a menő celebek imádták, és szó szerint mindenhez csizmát vettek fel. Leginkább az UGG és a különféle szőrmés darabok jöttek szóba, ezeket kombinálták rövidnacikkal és szoknyával. Nos, ettől a trendtől sem fájt elbúcsúzni!