Őszintén szólva, a piercingek az elmúlt pár évben szinte teljesen kimentek a divatból: a 2000-es években bezzeg szinte minden menő csajnak ki volt szúrva a köldöke vagy az orra, ahogyan a pasik körében is népszerű volt a szemöldök- vagy az orrpiercing. Ennek viszont vége! Az arcot többé már nem divat kilyukasztani, sőt, igazából semmi mást sem, ami nem a fülön van. Tulajdonképpen ezért is lett olyan népszerű a helix piercing, ami lényegében nem más, mint egy aranyos kis fülbevaló a fülcimpa külső peremén.

Most szinte minden menő sztár (beleérve Dua Lipát, Hailey Biebert, Selena Gomezt, Demi Lovatót, Jennifer Anistont vagy Kylie Jennert) ezt hordja, ezért bátran állíthatjuk, hogy nem egy múló szeszélyről, hanem egy nagyon is divatos ékszerről van szó, ami inkább tűnik egy szép kis fülbevalónak, mintsem fura piercingnek. Mielőtt azonban te is belevágnál egy ilyen piercing elkészítésébe, érdemes egy kicsit utána olvasod a dolognak - most össze is gyűjtöttünk mindent, amit a helix piercingekről tudnod kell. Készen állsz?

Mi az a helix piercing?

A helix piercing egy olyan kis ékszer, amit a fülcimpa legkülső részébe lőnek, lehetőleg oldalirányból. Általában egy kis karikát vagy egy bedugós pötty ékszert szoktak bele helyezni a kilőtt lyukba, ezért az egész inkább egy kedves kis fülbevalóhoz hasonlít, mintsem egy fura piercinghez. 

Hányat lehet belőni egyszerre?

Háromnál többet még egy sztáron sem láttunk, de mi azt javasoljuk, hogy először csak egy darabbal kezdd, nehogy megbánd a végén a dolgot! Ezeken egyébként dupla vagy tripla helixeknek szokták hívni, általában pedig egyből egymás alatt helyezkednek el, mert úgy néznek ki jók.

Fáj a helix piercing kilövése?

A piercing belövése nem kellemes dolog, mindenki másként reagál rá. Fontos, hogy a lehető legmenőbb piercing- és tetoválószalonba látogass el, ahol naponta több ilyet is csinálnak, mert ők lesznek a legprofibbak a dologban. 

Maga a kilyukasztás és a belövés egyébként egy pillanat alatt megvan, inkább az utána lévő néhány óra kellemetlenebb. Ha viszont félsz a tűktől, akkor vigyél magaddal egy-két szőlőcukrot, vagy inkább ne is készíts el hasonló piercinget, mert vannak, akik traumatikus élménye lehet tőle. 

Mi történik a belövés után? 

Általában egy hónapig lehet érzékelni a piercing helyét, utána már hozzászokik a tested. Persze, mindenki másként reagál rá; ezért nem kell meglepődni, ha néha fáj, bepirosodik vagy vérzik a piercing helyén a füled.

Lehetek rá allergiás?

Igen. Ilyenkor általában nagyon vörös és meleg lesz a fül, bedagad az érintett terület és égő érzése lesz a fülednek. Ilyenkor érdemes kivetetned a piercinget, ami a legtöbb esetben megszünteti a problémákat. Ha még ezek után is érzékeny a füled, akkor lehet, hogy elkapták el fertőzést, akkor pedig irány a fül-orr gégészet!

Hogyan ápoljuk a helix piercinget?

Az első egy hónapban nem ajánlott rajta aludni, utána pedig rendszeresen tisztítani kell a területét különféle antibakteriális, sebgyógyító szerekkel. Fontos, hogy ne nagyon érjen hozzá semmilyen sapka, pamut vagy más szöszös anyag, mert attól begyulladhat a füled; illetve semmi esetre se csavargasd, vakargasd vagy piszkáld a helix piercingedet! 

3 extra Cosmo-tipp:

  • A belövés előtt érdemes egy konzultációt tartanod a művésszel, akitől kérdheted, hogy rajzolja meg a füledre a piercing pontos helyét és elhelyezkedését. Ezzel pár napig meg tudsz barátkozni, de még meg is gondolhatnod magadat. 
  • Először egy kis bedugós fülbevalót szoktak a lyukba tenni, ami kicsit tágítja a dolgokat és hozzá szoktatja a füledet az új ékszerhez. Pár hónap múlva kérhetsz bele karikát, elsőre viszont nem ajánlott
  • Ahogy már mondtunk, ne aludj rajta egy hónapig; a hajmosás során pedig takard le valamilyen zacskóval a füledet, mert a friss piercinget és sebet nem érheti víz. Nagyjából ennyi! 

Via