A királyi család legjobban öltözött tagja Katalin hercegné, akinek hatalmas befolyása van a divatra. Bármit visel, szinte azonnal elkapkodják az üzletek polcairól, így a walesi hercegné nem jelenhet meg akárhogyan. Sokat változott a öltözködése az elmúlt évtizedben, de a szakértők elárulták, hogy az elmúlt hónapokban is sokat finomodott a stílusa.

Katalin hercegné öltözködése sokkal komolyabb lett

A walesi hercegné ruhatárát az elmúlt években az elegáns, tér fölé érő ruhák, csinos kabátruhák és a mutatós kiegészítők alkották. Kedveli a farmert és a színes blézereket, melyekkel mindig remekül fel tudja dobni a szettjeit. Ám a ruhákat az elmúlt időszakban egyre ritkábban viseli, a helyüket pedig átvették a kosztümök. 

katalin-hercegne-2023
Max Mumby/Indigo / Getty Images

A változás tudatos, legalábbis erről beszélt Miranda Holder királyi stílusszakértő a HELLO! magazinnak. 

Katalin hercegné imázsa határozottan üzleti jelleget öltött, amióta walesi hercegné lett; komolyabb ruhatára a „cégen” belüli fontosabb szerepét tükrözi

– magyarázta. Hozzátette, hogy ez nem jelenti azt, hogy Katalin hercegné megjelenése teljesen átalakult volna. Megtartotta a kedvenc színeit, és azokat a szabásokat, melyeket már évek óta visel.

Nem ez az egyedüli változás, mióta walesi hercegné a Buckingham-palota már nem jelenti be, hogy honnan származnak a ruhái. A szabálytól csak különleges alkalmak során tekintenek el. A szakérő szerint ez is egy tudatos döntés, ezzel szeretnék elérni, hogy Katalin hercegné ruhái helyett inkább az általa fontosnak tartott ügyek kerüljenek a címlapokra.

Jól sikerült a stílusváltás 

Katalin hercegné szettjei tehát sokkal komolyabbak lettek. Szeptemberben eddig szinte csak kosztümöt viselt, mindössze pár alkalommal tért el az új kedvencétől. Az elmúlt hetekben több régebben viselt szettje is előkerült, melyekkel nagy sikert aratott. 

katalin-hercegne-2023
Karwai Tang / Getty Images

A walesi hercegné új stílusa remekül passzol az aktuális trendekhez is, hiszen a kosztümök nagyon népszerűnek számítanak az őszi-téli divatban. 


Via