Talán nem is gondolnád, de egyes ruhadarabok éveket öregíthetnek rajtad, főleg, ha nem megfelelően kombinálod őket. Most mutatunk pár divatbakit, amik éveket csapnak hozzá a korodhoz, de eláruljuk azt is, hogyan kerülheted mindezt el. 

A pasztellszínek bősége 

A pasztell árnyalatok gyönyörűek, de vigyázz, nem szabad velük túlzásba esni. Főleg, ha egy kicsit sápadtabb a bőröd és világos s hajszíned. Ebben az esetben a pasztell árnyalatok csak még inkább sápasztanak majd és jóval idősebbnek fogsz kinézni annál, mint amennyi vagy. Neked inkább az élénkebb színek mellett érdemes letenned a voksod, de, ha nem akarsz mondjuk neonban pompázni, akkor jó megoldás lehet az elefántcsont, a világosszürke vagy a bézs. 

 A fekete kérdés 

A fekete szín elegáns, viszont, ha a rajtad lévő összes ruha sötét, akkor öregebbnek tűnhetsz. Ha a ruhatárad jellemzően fekete darabokból áll, akkor próbáld feldobni a szetted egy színes sállal, övvel vagy cipővel. Hidd el, az összhatás máris sokkal jobb lesz. 

Csak semmi túlméretezett ruha

Sokan azt gondolják, hogy a túlméretezett ruhákkal el lehet takarni azokat a kényes részeket a testen, ahol mondjuk megjelenik egy-egy úszógumi, de az igazság az, hogy ezzel a "trükkel" többet ártasz, mint használsz. Bár a túlméretezett ruhák kényelmesek lehetnek, de a hatás kissé slampos lesz, sőt öregít is. Ehelyett próbálj meg inkább egy szűkebb szabású ruhadarabot egy lazábbal párosítani, máris sokkal bájosabb lesz a megjelenésed. 

(via)