Hiába nőttünk már fel a meséket nem tudjuk nem szeretni. Ráadásul van néhány remek alkotás, ami karácsonykor rendre előkerül, csakhogy egy kicsit megdobogtassa a szívünket. 

A szépség és a szörnyeteg 

A szépség és a szörnyetegnek alapjáraton van egy kissé bekuckózós hangulata. A történetet mind ismerjük: Belle a szörnyeteg fogságába esik, akit sok-sok évvel korábban megátkoztak és megfosztottak emberi alakjától. Az átok persze megtörhet, ha ugyanis a szörnyeteg képes lenne tiszta szívből megszeretni valakit, aki viszont is szereti őt, újra emberként élhetné az életét. Az ideje azonban véges, ugyanis egy varázserejű rózsa számlálja a pillanatokat, az átkot pedig még azelőtt kellene megtörni, mielőtt az utolsó rózsaszirom is lehullana. A sztorinak amúgy van egy karácsony tematikájú folytatása is, szóval az ünnepek alatt érdemes lehet akár egy maraton is tartani. 

Jégvarázs 

A Jégvarázs alapvetően nem egy karácsonyi történet, de mivel mindenütt hó borítja a tájat, ezért nehéz elvonatkoztatni az ünnep szellemétől. Mondjuk Arendelle királyságágban lehet nem mindenki örül a fagynak és a jégnek, de hát ez van, ha valaki olyan erős hatalom birtokában van, mint Elza hercegnő. Elza ugyanis képes jeget és havat varázsolni a tenyerével, egy ponton pedig az egész királyságot behavazza, befagyasztja. Szóval, ha mindeáron egy kis havazásra vágysz karácsonykor, akkor a Jégvarázs a neked való sztori, hiszen a valóságban mostanában nem igen van fehér karácsonynk. Amúgy a történet kedvenc kis hóemberének, Olafnak szántak egy külön kisfilmet, ami kimondottan karácsonyi tematikájú. Azt is érdemes csekkolnod. 

Anasztázia 

Az Anasztázia sem kimondottan karácsonyi mese, de a miliő miatt egyszerűen az ünnepek alatt kihagyhatatlan. Ráadásul a Volt egy régi december című dal is remek választás lehet a karácsonyi készülődés során. A történet szerint a még gyermek Anasztáziát elszakítják a családjától, az orosz cári családtól, amikor a gonosz Raszputyin visszatér, hogy bosszút álljon. Később a már felnőtt lány, néhány emlékfoszlányra alapozva kezd el kutatni a rokonai után.