Az HBO egyik nagydobása Az idol, ami már a premier előtt sok kritikát kapott. A szériát Sam Levinson készítette, aki többek között az Eufóriát is képernyőre vitte. Már az előzetes sok felháborodást váltott ki, de a második részt még nehezebben tudták megemészteni a nézők.

Felháborodtak Az idol szexjelenetén 

Az idol az év egyik legjobban várt sorozata. A  sztori középpontjában  Jocelyn áll, a népszerű popsztár, aki épp megpróbál visszatérni, miután idegösszeomlást kapott. Ekkor találkozik egy rejtélyes pasival, akit Tedrosnak hívnak. A férfi egy önsegítő guru és egy modern szektát vezet. A kettőjük kapcsolatáról szól a széria, illetve arról, hogy Jocelyn miként próbál kiszabadulni Tedros karmai közül. 

Már az első epizódban is voltak durva szexjelenetek, nem csoda, hogy Cannes-ban tartott vetítés után sokan kritizálták a sorozatot. De a második epizód még durvábbra sikerült, sokak szerint ebben a részben látható a világ legrosszabb szexjelenete. 

Az említett részben Tedros és Jocelyn láthatóak, a férfi beköti a nő szemét, és arra utasítja, hogy maszturbáljon, miközben különféle trágárságokat mond neki. Ő ezt egy székről nézi végig, miután úgy érzi, eleget látott, utasítja, hogy kényeztesse orálisan. 

Az emberek szerint annyira bizarr lett az egész, hogy arra szavak sincsenek. Sokan kritizálták az egész történetszálat, úgy vélik erre a jelenetre nem is lett volna szükség. 

A színészek is megszólaltak 

Az első évad hat epizódból áll, és már a széria nagy részét leforgatták, amikor kiszállt a rendező a projektből. Ezután változtatásokat hajtottak végre a történeten, ami sokak szerint ebben az esetben nem használt. 

A premier után többen kiemelték az öncélú meztelenkedést, a kritikusok szerint a egyes jelenetekben erre semmi szükség nem lett volna. Az ügyben megszólalt Lily-Rose Depp is, aki Jocelynt alakítja. A színésznő elmondta, hogy nem érezte magát kellemetlenül a forgatások során, a rendező és az alkotók biztonságos környezetet teremtettek. Úgy véli a meztelen jelentek itt a karakter belső csupaszságát szimbolizálják, így szükségesek. 


Via