Hamarosan itt a halloween, ebben a kísérteties időszakban pedig mi lehetne jobb program annál, minthogy horror sorozatokat nézel a Netflixen? A régi kedvencek mellett szerencsére akad néhány újdonság is, köztük a Mike Flanagan nevéhez köthető, Az Usher-ház bukása című rémület.

Beteg és véres 

Az Usher-ház bukása Edgar Allen Poe 1839-es novellája alapján készült, a sztori pedig egy Roderick Usher nevű korrup gyógyszeripari vezérigazgató életét követi nyomon. A történet már az első pillanattól kezdve annyira beteg és véres, hogy a sorozat nézői arról számoltak be, alig tudtak aludni utána. 

Brutális halálesetek 

A történet szerint Roderick Usher gyermekei, mind a hat egymás után halnak meg, mindegyikük brutális módon. Ahogy haladunk előre (vagy éppen néha hátra, a visszaemlékezéseknek köszönhetően) az időben úgy tárul fel előttünk a gyógyszermágnás sötét múltja, ami alapján kirajzolódik, miért is történnek a véres, horrorisztikus események. 

Ne sötétben

Persze egyáltalán nem furcsa, hogy a sorozat ennyire betegre sikerült, hiszen Mike Flanagan nevéhez köthető a széria, akinek már olyan sorozatokat köszönhetünk, mint A Hill-ház szelleme vagy a A Bly-udvarház szelleme. Persze, ha te odáig voltál ezekért a szériákért, akkor Flanagan újdonságát is imádni fogod, de azért, ha adhatunk egy jó tanácsot, ne sötétben és ne egyedül csekkold. 

Íme az előzetes: 

(via)