A Harry Potter-filmek máig hatamas népszerűségnek örvendenek: számos teória látott már napvilágot a sorozattal kapcsolatban, a közösségi oldalakon pedig rendre bukkannak fel a filmekből törölt jelenetek, amik egyébként bizonyos szituációkat egészen más megvilágításba helyeznek. Ebből hoztunk most hármat. 

Petunia néni és Harry beszélgetése 

A Halál ereklyéinek első részében, amikor már világos, hogy Voldemort visszatér, Harry nagynénjének, Petuniának is menekülnie kell a családjával együtt. A Dursley família éppen indulni készül, amikor Harry a házba lépve még utoljára beszél az édesanyja nővérével. Ezen a ponton Petunia elmondja, azon a végzetes éjszakán, amikor Lilyt megölték, nem csupán Harry vesztette el az édesanyját, hanem ő is a testvérét. Ez a momentum arra enged következtetni, Petunia annyira mégsem gyűlölte Lilyt, sőt valószínűleg sokkal jobban szerette őt, mint amennyire az a filmekből kiderült. Ezt a jelenetet sajnos azonban törölték, pedig egészen más megvilágításba helyezte volna Harry és Petunia kapcsolatát. 

Harry és Hagrid a metrón 

Bár ez a jelenet kevésbé fajsúlyos, mint az előző, de van, annyira vicces, hogy mi nagyon sajnáljuk, amiért kimaradt. A Harry Potter és a bölcsek kövében ugyanis helyet kapott volna egy jelenet, amikor Harry és Hagrid Londonban metrózgatnak. Feltehetően éppen az Abszolútra tartottak, a párbeszéd ugyanis arról zajlott, az ifjú varázslótanoncnak mit kell beszereznie a tanévre. Kár, hogy ezt kivágták, mert nagyon poénos, ahogy a hatalmas Hagrid becsüccsen a metrókocsiba. Nézd csak: 

Harry és Dudley utolsó beszélgetése 

Na, de ez viszont már van annyira fontos, mint a Petunia nénis jelenet. Ez szintén a Halál erekélyi első részében kapott volna helyet, de végül valamiért ez is kimaradt. A pillanat ugyanúgy akkor történik, amikor a Dursley-családnak menekülnie kell: Vernon bácsi éppen sürgeti a fiát és a feleségét, hogy igyekezzenek, szálljanak be az autóba, amikor is egyszer csak Dudley megszólal: „Nem értem, ő miért nem jön velünk?” - utalva ezzel Harryre, mire az apja azt feleli: „Nem akar”. Itt Harry megjegyzi, kissé szarkasztikusan, hogy ő csak a helyet foglalná. Dudley-t persze tovább sürgeti az apja, aki ennek ellenére odasétál Harryhez és kezet nyújt neki, majd azt mondja: ő nem tartja Harryt helypocsékolásnak. Az érzelmes jelenet végül nem került be a filmbe, ám a rajongók az utóbbi időben nagyon felkapták, rengetegen nem is értik, miért vágták ki, ez ugyanis Dudley karakterfejlődése szempontjából nagyon fontos lett volna.