Ismét kinyílik a Roxfort kapuja, az HBO új bejelentése rajongók millióit tette boldoggá: jön a Harry Potter sorozat. 

Visszatér a varázsvilág

A Max, azaz az HBO Max és a Discovery+ egyesüléséből született új amerikai streamer megerősítette, hogy Harry Potter televíziós sorozatot készítenek. A sajtóközlemény szerint a műsor a film egyfajta adaptációja lesz, és minden részben egy-egy könyvet dolgoznak majd fel. 

Nagy örömünkre szolgál, hogy lehetőséget adhatunk a közönségnek, hogy teljesen új módon fedezhessék fel a Roxfortot

— mondta az HBO & Max Content elnök-vezérigazgatója, Casey Bloys.

A Harry Potter egy igazi kulturális jelenség, és nyilvánvaló, hogy a varázslóvilág iránti szerelem még mindig megvan, és az emberek továbbra is várják, hogy valahogyan folytatódjon. A Warner Bros. Television-nel, és JK Rowlinggal együttműködve, ez az új Max sorozat mélyen belemerül az ikonikus könyvekbe.

vajon a régi szereplők játszanak majd benne?

Április 3-án jelentek meg az első hírek a sorozatról, akkor már felreppentek a pletykák, melyek szerint JK Rowling az HBO-val együttműködve készíthet valamilyen Harry Potterrel kapcsolatos műsor vagy sorozatot. 

Egyelőre nem tudni, hogy az eredeti színészek visszatérnek-e, ám a Ront alakító Rupert Grint elárulta, hogy szívesen megnézné, hogyan játssza egy fiatal színész a szerepét. 

Nagyon szeretném, hogy csináljanak végre egy rendes sorozatot a Harry Potterből. Szerintem jól működne a történet úgy is. Hagynám, hogy más játssza Ront, és átadnám a fiataloknak a stafétát. 

Rupert Grint ugyanakkor azt is bevallotta, hogy nehéz lenne elengednie Ront, de képes lenne rá.  

via