Elképesztő dolgot fedeztek fel a rajongók a Harry Potter könyvekben! Emlékszel arra a jelenetre, amikor Piton professzor emlékei tárulnak elénk? Na, ott van, valami, ami a filmekből teljesen kimarad, de viszont egészen új megvilágításba helyez mindent, amit eddig hittünk. 

Petunia titka 

A Harry Potter és a Halál Ereklyéi című könyv feltárta Petunia Dursley legnagyobb titkát, de ez a filmadaptációból teljesen kimaradt. Pedig ez jelentősen megváltoztatott mindent, amit Petuniáról hittünk. A felidézett emlékekben ugyanis látható, amikor Petunia és Lily csúnyán összevesznek gyermekkorukban, előbbi azt kiabálja a húgának, hogy ő egy korcs. Ez alátámasztani látszik azt, hogy Petunia volt az egyetlen az Evans családban, aki felismerte, hogy  Lily varázslatos tehesége  nem dícsérendő. Petunia pedig Harrynek is mindig azt mondta, hogy a nővére bolond volt, ezzel szemben Piton emlékeiben teljesen más szerepel, ezeket a részleteket azonban csak a könyvet olvasva vehetjük észre. 

Be akart kerülni a Roxfortba

Eszerint ugyanis Petunia kétségbeesetten vágyott arra, hogy a Roxforba járhasson, még Dumbledore professzornak is írt egy levelet, hogy az iskola tanulója lehessen, könyörgött az igazgatónak, hogy elkísérhesse Lilyt. Dumbledore kedvesen válaszolt neki és elmagyarázta, hogy ez lehetetlen. Amikor Lily és Piton később megtalálták ezt a levelet, Petunia annyira zavarba jött, hogy felháborodott és azt állította, soha nem akarna a furcsák iskolájába járni.

Teljesen új értelmet nyer a karakter

Mindez azonban teljesen más megvilágításba helyezi Petuniát, aki szemmel láthatóan gyűlölte Harryt és folyamatosan hangot adott annak is, hogy a nővérét sem szívelte. Ebből ugyanis kiderül, Petunia nem azért gyűlölte a varázsvilágot, mert gyűlölte azt, hanem mert az elutasította őt. 

(via