2023 áprilisában a Warner Bros. bejelentette, hogy a Harry Potter tévésorozatként indul újra. A hozzáértők szerint, a Harry Potter sorozatnak inkább a könyvre kellene támaszkodnia, nem pedig a filmekre, és ez egy új lehetőség a karakterek mélyítésére, a történet kibontására. Na de lássuk, pontosan miben is fejlődhet még a sikersztori.

az eltérések

A tévésorozat lehetőséget ad majd arra, hogy a könyv és a filmek közötti eltéréseket, következetlenségeket kijavítsák. Egy tévésorozatban több ideje van a készítőknek arra, hogy egy-egy szálat, egy-egy cselekményt kibontsanak, így lehetőség lesz arra, hogy korábban nem túl egyértelmű dolgok végre magyarázatot kapjanak. 

10 évad

Bőven lesz idő arra, hogy a kevésbé nagy hangsúlyt kapó filmjeleneteket is kibontják kicsit, ugyanis a hírek szerint a Max 10 évadra tervezi a remake-et, így egy-egy cselekményszál akár egy évadot is kaphat. 

Voldemort problémája

Ralph Fiennes többször is hangot adott annak, hogy úgy érzi, Voldemort karaktere nagyon egysíkú. A sorozatban ennek a javítására is lehetőség adódik, sokkal többet megtudhatnak a nézők a családjáról, a motivációjáról, arról, hogy miért nem tud szeretni, és miért csak hatalmat akar. 

via