Minden évben nagyon sok új sorozatot készítenek a stúdiók, ezek között vannak jobbak és rosszabbak. Most a Variety listázta a legjobb szériákat. Összesen 100 sorozatot válogattak ki, de fontos, csak az angol nyelvűeket nézték át, így A nagy pénzrablást például biztosan nem találod meg a listában. 

Ezek a legjobb sorozatok 

A Variety sok szempont alapján válogatta össze a sorozatokat. A 100 legjobb között olyan nagy kedvencekkel találkozhatsz, mint mondjuk a Trónok harca, az Utódlás vagy a Jóbarátok. Bár mindhárom szép helyezést ért el a listában, a TOP10-be mégsem tudott bekerülni.

10. Roots (Gyökerek)

Az ABC 1977-ben bemutatott sorozata igazi klasszikus, ami milliókat ültetett a képernyők elé. Érdekesség, hogy mindössze 8 epizódból áll. A történet az Egyesült Államokban játszódik, abban az időszakban, amikor a rabszolgaság még engedélyezett volt. Egy család életét követik az epizódok, akik kénytelenek beilleszkedni az országba. 

9. The Mary Tyler Moore Show

1970 és 1977 között sugározták a sorozatot a CBS nevű csatornán. A sitcom főszereplője Mary Tyler Moore volt, aki egy merőben más karaktert alakított, mint korábban megszokott volt. A széria úttörőnek számított, hiszen egy erős, független nő volt a főszereplő.

8. Seinfeld

9 évadon keresztül futott a Seinfeld, amit manapság is az egyik legfontosabb szitkomnak tekintenek. A sorozat hasonló a Jóbarátokhoz, a New Yorkban élő barátok találkoznak, beszélgetnek, cikizik egymást, miközben zajlik az életük. Az epizódok nagyon viccesek, ha kedvet kaptál hozzá, akkor a Netflixen elkezdheted.

7. Drót 

Az HBO sorozatát máig a kritikusok az egyik legjobb drámának tartják. A széria Baltimore egy-egy különböző oldalát mutatja be, és azt, hogy miként élnek egymás mellett a rendőrök, drogkereskedőt, korrupt politikusok. Kellően izgalmas, emellett az egyik főszereplőt Dominic West alakítja, akit A koronából ismerhetsz. 

6. Szex és New York 

A 4 barátnő sztoriját biztosan nem kell neked bemutatnunk, hiszen minden csajszi ismeri Carrie és Mr. Big történetét. A sorozat sok dolgot megváltoztatott, hiszen ez volt az első alkalom, hogy például olyan dolgokról beszéltek a nők a képernyőn, mint mondjuk az abortusz. A Szex és New York sikere máig töretlen, és rengeteg rajongója van. 

5. Breaking Bad 

A sztori középpontjában Walter White áll, aki Új-Mexikóban él, és kémiát tanít egy középiskolában. A férfit gyógyíthatatlan tüdőrákkal diagnosztizálják, ő viszont eldönti, hogy biztosítani fogja a családja megélhetését. Egy diákjával közösen drogot kezd el készíteni, és árusítani, ez pedig felforgatja az egész család életét. Ha szeretnéd csekkolni, a Netflixen megtalálod. 

4. A Simpson család 

Az 1989-ben indult sorozat hatalmas hatással volt a vígjátékokra. A széria még manapság is népszerű, így nagy valószínűséggel még rengeteg évadja lesz. A történetet bizonyára te is ismered, a középpontjában Homer Simpson diszfunkcionális családja áll. Mindenki nagyon könnyen tud azonosulni a szereplőkkel, miközben könnyed és még nevetni is lehet rajta. 

3. Maffiózók 

Minden idők egyik legsikeresebb drámáját manapság is megnézheted az HBO Max felületén. A főszereplője Tony Soprano, aki elájul egy pánikroman miatt, így elkezd terápiára járni. A beszélgetések során feleleveníti, hogyan lett maffiózó, és a családját is jobban megismerhetjük. 

2. Mad Men

A ’60-as években játszódó sorozat középpontjában Don Draper menő reklámügynöksége áll. A reklámszakember csapata nagyon eltökélt, bármire képesek, hogy sikert érjenek el. A pörgős dráma mindenkit beszippant, nem véletlen, hogy 7 évad készült belőle. 

1. I love Lucy 

A Variety listáján az I love Lucy szerezte meg az első helyet, ami 1951-ben kezdődött el, és összesen 6 évad készült belőle. A szitkom valódi klasszikusnak számít, hiszen később sokan inspirálódtak belőle. A főszereplője Lucy, aki New Yorkban él a férjével, miközben mindent megtesz azért, hogy sztárrá váljon. Miközben az álmaiért küzd, egy halom vicces szituációba keveredik. 


Via