Évről évre érkeznek a legújabb karácsonyi újdonságok. A streamingszolgáltatók kínálata folyamatosan bővül, de azért ne feledkezzünk meg az örökzöldekről sem, azokról a klasszikusokról, amiket egyszer, egy életben legalább érdemes megnézni. Most hoztunk neked 3 karácsonyi filmet, ami nálunk mindenképpen favorit. 

Karácsonyi ének 

A Karácsonyi ének egy 2009-ben bemutatott film, ami egy Charles Dickens regény alapján készült. A filmet Robert Zemeckis írta és rendeze, a zeneszerzője pedig Alan Silvestri. A főszereplő, Jim Carrey Ebenezer Scrooge mellett több főszerepben is feltűnik, így ő alakítja a jelen, jövő és múlt szellemét, valamint a fiatal és középkorú Ebenezert is. A sztori közzéppontjában Scrooge, a vén uzsorás, galád milliomos áll, akit karácsony éjjelén három szellem, látogat meg. A Karácsonyi éneknek egyébként van egy korábbi, 1999-es feldolgozása is. 

Karácsonyi vakáció 

Az ünnepi filmlistára mindenképpen kerüljün fel a Karácsonyi vakáció, ami humorában azt kell mondjuk, vetekszik a Reszkessetek, betörőkkel! A Griswold család karácsonyi kalandjait elnézve szem garantáltan nem marad szárazon, persze nem szomorúságodban fogsz sírni, hanem a nevetéstől. Clark Griswold (Chevy Chase) és családja humorban nem ismer tréfát, így, ha a közös családi karácsonyt jó hangulatban szeretnétek eltölteni, akkor ezt a filmet feltétlenül ajánljuk. 

SZERELEM A VÉGZETEN (SERENDIPITY) 

A Szerelem a végzeten konkrétan az egyik kedvencünk. A 2002-ben bemutatott karácsonyi tematikájú film, Sara (Kate Beckinsale) és Jonathan (John Cusack) kalandos találkozását, szétválást majd újra egymásra találását dolgozza fel. Minden egy karácsonyi ajándékvásárlással kezdődik, amikor is a felek ugyanazt a pár kesztyűt szeretnék megvenni. A viták elkerülése végett úgy döntenek, elfelezik a kesztyűket és megegyeznek abban, ha a sors úgy akarja, majd újra találkozni fognak. Persze telnek az évek, a későbbi szerelmesekkel pedig érdekes tréfát űz a sors, ám végül csak sikerül újra összefutniuk, a Central Parkban, a hóesés közepette. Most amúgy mondhatnánk, hogy a legjobb történetek egy kasmírkesztyűvel kezdődnek, de valószínűleg ez csak a Serendipityre igaz. Ennek ellenére imádjuk, szóval ha egy kis romantikára vágysz decemberben, akkor ezt ne hagyd ki.