A Netflix egyik őszi szenzációja egy horror, Az Usher-ház bukása, amit a műfaj rajongói napok alatt ledaráltak. Ha tetszett a sorozat, és szívesen néznél hasonlókat, akkor mutatjuk a kedvenceinket!

Rémségek tára 

Guillermo del Toro gótikus horrorgyűjteménye nem csupán azoknak fog tetszeni, akik imádják a borzongást. Az antológia látványra is csodás, minden annyira valóságos, hogy könnyedén egy rémálomban érezheted tőle magad. Minden epizód másik stílusban készült, és a klasszikus horrorfilmek alműfajait idézik meg. Vérengzésből és hátborzongató jelentekből nincs hiány, így a műfaj kedvelői imádni fogják. 

A Hill-ház szelleme

Mike Flanagan az évek során már több horrorsorozatot is készített a Netflixnek, legutóbb Az Usher-ház bukását, de A Hill-ház szelleme volt a legelső. A történet 1992 nyarán kezdődik, amikor Hugh és Olivia és öt gyermekük beköltöznek a Hill-házban, hogy felújítsák a kastélyt, később pedig eladják. Végül a javítási idő elhúzódik, és tovább kell maradniuk, miközben egyre több paranomális esemény történik. Egy tragédia miatt sietősen távoznak, de a gyerekek évtizedekkel később találkoznak az apjukkal, és felelevenítik a történteket

A Bly-udvarház szelleme

A Hill-ház szelleme után Mike Flanagan elkészítette a folytatást. Bár A Bly-udvarház szelleme nem kapcsolódik az előző sorozathoz, több színész is visszatért, hogy eljátsszon egy másik karaktert. A történet egy fiatal lányról szól, aki nevelőnőként dolgozik és két gyerekre vigyáz. Danit már az első találkozáskor figyelmeztetik, hogy éjszaka ne járkáljon az udvarházban, de nem fogadja meg a tanácsot, és egyre több furcsaság történik vele.

Ratched

Ryan Murphy nem számít kezdőnek, ha horrorsorozatról van szó, hiszen évek óta fut az American Horror Story, aminek még mindig sok a rajongója. A Netflix számára készített sorozat Mildred Ratched nővérről szól, akinek a neve ismerős lehet a Száll a kakukk fészkére című regényből vagy filmből. Mildred 1947-ben érkezik meg egy elmegyógyintézetbe, ahol új és nyugtalanító kísérletekkel foglalkoznak. A sötétség folyamatosan növekszik körülötte, és nagy rá az esély, hogy teljesen elnyeli.