A Marvel-karakterek sokak számára lehetnek ismerősek, hiszen az univerzum bőven akad szuperhős, akiket nagyon kedvelhetünk. Bár most az összes karaktert nem fogjuk tudni felsorolni, de a legismertebbeket elhoztuk, sőt azt is eláruljuk, hány évesek valójában. 

Amerikai Kapitány 

Steve Rogers, vagyis Amerikai Kapitány valójában elég idős volt, legalábbis, ha a születési dátumát vesszük figyelembe. Steve 1918. július 4-én született, ami lássuk be elég stílusos, hiszen, ha van valaki, akinek az amerikai függetlenség napján kellett világra jönnie az nem más, mint Amerika Kapitány. Mivel azonban Steve 1945-ben jégbe fagyott, gyakorlatilag megállt az öregedésben, szóval amikor 2011-ben felébredt ugyanúgy 27 évesnek nézett ki, hiába volt már közel 100.

Sólyom 

A Sólyom, valódi nevén Sam Wilson születésnapja a képernyőn nem kapot túl nagy jelentőséget, de a Marcel promóciós anyagaiból kiderült, hogy 1978. szeptember 23-án született. Ez pedig azt jelenti, hogy a Bosszúállók: Végtelen háború 2018-as eseményeinek idején éppen 40 éves. Sam azonban egyike azoknak a karaktereknek, akik Thanos csettintése után eltűnnek, majd amikor 5 évvel később a szereplők elkezdenek visszatérni, Sólyom még mindig 40 éves. 

Bucky Barnes

Bucky Barnes azaz a Tél katonája Steve Rogers vagyis Amerika Kapitány legjobb barátja volt. Bucky valamivel idősebb mint Steve, egészen pontosan 1917. március 10-én született. Mivel Bucky-t is lefagyasztották, ezért ő sem öregedett testileg sokat, bár őt többször is felengedték szóval rajta talán ezért látszik néha jobban a világfájdalom. 😀

Vasember 

Tony Stark, azaz a Vasember a sztori szerint 1970. május 29-én látta meg a napvilágot. Tony aztán 2023-ban halt meg, tehát mindössze csak 53 éves volt. Érdekesség amúgy, hogy az őt megformáló Robert Downey, Jr., ő ugyanis 1965-ben született. 

Pókember 

Pókember az unierzum egyik legfiatalabb szuperhőse, persze a képregényekben, amik sokkal távolabbi időre nyúlnak vissza, eltér a születésnapja. A Marvel univerzumban azonba Peter Parker 2001. augusztus 10-én született, ez egyébként a Pókbember: Idegenben című 2019-es filmből is tökéletes kiderült, amikor Parker átveszi az útlevelét. Pókember egyébként azok közé tartozott, akik Thanos csettintése után eltűntek, szóval, amikor 5 év múlva visszatért hivatalosan már 22 éves volt, de valójában még mindig csak kb. 17.

Thor 

Annak ellenére, hogy nem úgy néz ki, Thor valójában az egyik legöregebb szuperhős. Szuparhőstársaival ellentétben Thor nem volt szégyenlős a életkorát illetően, a Bosszúállók: Végtelen háború egy pontján ugyanis megemlíti, hogy 1500 éves, bár a pontos születési dátumát sosem említik meg. 

Fekete Özvegy 

A Fekete Özvegy egyike annak a két eredeti Bosszúállónak, akik nem jutottak ki élve a Végjátékból. Natasha Romanoff egy titokzatos karakter, aki szereti megőrizni a magánéletével kapcsolatos infókat, az azonban ismert tény, hogy 1984-ben született. Ami azt is jelenti, hogy mindössze 39 éves volt, amikor meghalt. 

 Hulk 

A Bosszúállók eredeti csoportja nem lenne teljes Bruce Banner, vagyis Hulk nélkül. A történet szerint Bruce 1969. december 18-án született, a másik személyisége, Hulk viszont csak 2005-ben jött a világra. Ez magyarázat lehet arra, hogy Bruce miért viselkedik gyakran érettebben Hulknál. 

(via