A Shadow and Bone ismét tarolt a Netflixen, így a rajongók reménykedhetnek a folytatásban. Bár az alkotók még semmit sem jelentettek be, azt korábban már elárulták, hogy a könyvek alapján elkezdtek dolgozni egy spin-off sorozaton is. 

Mikor érkezhet a folytatás? 

A Netflix még nem jelentett be semmit, de nincs ok az aggodalomra, a You következő évadát is csupán hónapokkal a premier után erősítették meg. Sajnos a forgatás és az utómunka miatt leghamarabb 2024 végén érkezhet. Az első és a második évad között két év telt el, így az is előfordulhat, hogy 2025 tavaszán jön a 3. szezon. 

Miről szólhat a harmadik évad? 

Ha még nem láttad a 2. évad utolsó részét, akkor ne olvass tovább, mert spoiler következik. Az évad végén Kirigan tábornok meghalt, Inej pedig Mallal együtt elutazott. A történet ugrott egy keveset az időben és láthatjuk Nikolai koronázását, ami egy bérgyilkos miatt véres véget ér. Ekkor derül ki, hogy Alina már sötétséggel varázsol, ez pedig alaposan meglepte a rajongókat. Ha ez nem lenne elég, akkor Nikolai magába szívta Kirigan árnyékszörnyeinek az erejét. A történetszál teljesen új, mivel a könyvek nem így végződnek. 

Természetesen nem akartuk elveszíteni Jessie-t vagy Archie-t (a színészek - a szerk.). Gondoskodni akartunk arról, hogy úgy érezzék, fontos szereplői ők is a következő történeteknek 

– mondta Eric Heisserer, a sorozat egyik alkotója. 

Tehát a teljesen új történettel folytatódik majd a sorozat, ami már nem követi majd annyira a könyveket. Részben támaszkodik majd a King of Scars című regényre, de nem ezen lesz a fókusz. 

A 3. évadban Alina kénytelen lesz szembenézni azokkal a dolgokkal, melyekre Kirigan korábban figyelmeztette. Az alkotók ezt a történetszálat szeretnék alaposan kibontani. Eric Heisserer beszélt Inej és Kaz kapcsolatáról is. 

A feszültség érezhető lesz, amikor legközelebb ők ketten ugyanabban a szobában lesznek

– árulta el, majd hozzátette, Nina és Mattias kapcsolata még sok megpróbáltatáson keresztül fog menni

Lesz spin-off? 

A széria két könyvsorozat összeolvasztásából született. Így felmerült, hogy a Shadow and Bone után, elkészülhet a Six of Crows spin-off. A szereplők egy része kiválna az eredeti sorozatból, és az ő történetüket követhetnénk tovább. Ebbe Kaz, Inej, Nina, Mattias, Jesper és Wylan szerepelnének. A tervek már elkészültek, de a forgatás a Shadow and Bone sikerétől függ. 


(via)