Sajnos a mai napig ismételgetni kell, hogy az óvszer nemcsak a nemkívánt terhességek és a HIV ellen a legbiztosabb módszer, ezen kívül szintén védelmet nyújt még rengeteg egyéb nemi betegség ellen is. Ha nem éltek hosszú távú, monogám kapcsolatban a partnereddel, akkor egyértleműen mindkettőtöknek jobb, ha gumival szexeltek.

Vannak azonban olyan férfiak, akik úgy érzik, hogy nekik elég, ha a partnerük szedi a fogamzásgátlót, ő személy szerint nem hajlandó semmit megtenni azért, hogy a szex, amiben részt vesz, biztonságosabb legyen. Az ilyen pasik között vannak olyanok, akik maguk is érzik, hogy ez így nem teljesen fair, szóval inkább kitalálnak valami idióta kifogást, hogy miért nem akarnak gumit húzni. A Redditen volt szó arról, hogy ki milyen kifogást hallott már, kiválogattuk a legelképesztőbbeket.

via GIPHY

1. Steril vagyok

Azt mondta, hogy nem nemzőképes, mert az exével mindig gumi nélkül dugtak, és a csaj sose esett teherbe. Csak abban nem volt biztos, hogy a nő nem szedett-e fogamzásgátlót.

2. Drága

Sokba kerül

– mondta egyszer egy pasi, aki úgy érezte, hogy most pont nincs annyija, hogy abból holmi óvszerre tudna költeni. Szerencsére a nő, aki ezt a kifogást megkapta, észnél volt:

emlékeztettem rá, hogy már van egy gyereke egy másik nőtől, és megkérdeztem, hogy az mennyibe került. Rögtön lelépett.

3. Kinézet

Ki gondolta volna, hogy a férfiaknak pont ebben a helyzetben számít, hogy elég menőn néznek-e ki. Egy redditező azt meséli, hogy a családban volt egy férfi, aki azért nem volt hajlandó kotont húzni, mert

hülyén néz ki.

4. Bizalom

Miért, nem bízol meg bennem?

– ez azért remek, mert egyrészt totális ostobaság, másrészt viszont kellemes kis játszmát is kezd rögtön ez a csodás férfi, mivel a kérdésével azt a gondolatot hinti el, hogy nem ővele van a probléma, hanem a partnerével. Hát pedig nagyonis probléma van azzal a pasival, aki bizalmi drámát és érzelmi zsarolást próbál csiholni az óvszerviselés kérdéséből, már csak azért is, mert ez az egész nem bizalom kérdése. Mindenkinek lehet olyan fertőző nemi betegsége, amiről nem tud, az is lehet, hogy évek óta hordoz egy kórokozót tudtán kívül.

Szóval erre a kérdésre a legnagyobb lelki nyugalommal lehet azt a választ adni, hogy

NEM.

Ennyi.

5. Módszer

Hujjuj, ez annyira vad, hogy paradox módon minden bizonnyal gyakoribb, mint gondolnád:

nem használhatok óvszert, de van egy módszerem, ami szerint 3 hónapig járok össze minden lánnyal, és aztán továbblépek. Az alatt a három hónap alatt teljesen hűséges vagyok, úgyhogy nincs is szükséged arra, hogy óvszert használjak.

Azta.

6. Fű

Még egy duma, ami a sterilséggel jön, de egy egészen eredeti indokolással megfejelve:

túl sok füvet szívet, szóval eléggé biztos, hogy nemzőképtelen vagyok.

Mondjuk bármekkora hülyeség is ez, meg kell hagyni, hogy van valahol a mélyén egy igazságmorzsa. Jelenleg valóban folynak arról a kutatások, hogy a rendszeres marihuána-fogyasztás negatívan hathat a spermiumok számára és minőségére. De ha a füvezés automatikusan sterilitást okozna, akkor az USA lakosságának kb. 7%-a nemzőképtelen lenne, ugyanis ennyien hódolnak az egyes államokban egy ideje legális szenvedélynek.

7. Csomagolás

Fotó: Getty Images/EyeEm

És egy aranyköpés egy pasitól, aki a titkolózás nagy híve:

az óvszer tokja túl nagy zajt csap, amikor kinyitom, meg fogják hallani, hogy mit csinálunk.

Ő nyilván úgy tervezte, hogy majd szeretkezés közben sem lesz egy pisszenés sem.

8. Kivenni

Nagyon tudom, hogy mikor kell kivenni.

Tudod, hogy egy szóval hogyan hívják azokat az embereket, akik hisznek a coitus interruptusban, azaz a fogamzásgátlás azon módjában, hogy elég az ejakuláció előtt megszakítani a közösülést?

Szülők.

9. Nem fér

De nem férnek bele a golyóim!

Senki nem úgy születik, hogy tudja, hogyan kell használni egy óvszert, de azért vagyunk egy páran, akik előbb megismerkedünk a technikával, mielőtt élesben ki kellene próbálnunk.

10. Eddig

Eddig még egyik lány sem kérte!

Lehet, hogy így akarta elmondani, hogy még szűz?

Via