Egy szakítás soha nem jó, ebben nagyjából mindenki egyetért. Persze van, amikor felszabadulunk általa, és életünk egy jobb szakasza következhet, ám sosem kellemes azt mondani a másiknak, hogy vége. Még rosszabb, ha nekünk mondják. 

Hogyan ne szakíts?

Vannak persze olyan módszerek, amelyek nagyobb sebeket ejtenek, és olyanok, amelyek kisebbeket. Mindig jó megoldás az őszinte kommunikáció, a tiszta beszéd és persze a normális, problémamegoldásra törekvő stílus. 

Persze vannak, akik nem képesek ennyire intelligensen kezelni ezt a helyzetet, vagy éppen annyira óvakodnak a konfliktusoktól, hogy inkorrekt megoldásokat választanak. Ilyen például a ghosting, vagy az új trend, a majomugrás. 

Mit jelent a majomugrás szakítás?

A majomugrás szakítás lényege, hogy az adott személy még akkor elkezd másokkal ismerkedni, amikor még tart a végéhez közeledő párkapcsolata. Abból viszont csak akkor lép ki, ha már van olyan biztos partner, akivel 100%, hogy közösen mennek tovább az úton. 

Ez persze azt is jelenti, hogy a meglévő párkapcsolata mellett akár kisebb szerelmi csalódások érik, kisebb traumák, vagy szakítások, hiszen befuccsol a másik próbálkozás. Ez pedig kihathat a meglévő, amúgy is haldokló párkapcsolatra, és ugyan a másiknak semmi köze hozzá, mégis ő issza meg a levét. 

Ez egyáltalán nem tiszta eljárás, és nem is ajánlott. Ha úgy érzed, te is hajlamos vagy a majomugrás szakításra, érdemes megvizsgálnod, hogy nem tapasztalod-e magadon a társfüggőség jeleit. A majomugrás szakítást ugyanis azok alkalmazzák általában, akik képtelenek megbirkózni a szingliséggel.

via