Egy szakítás sosem egyszerű, pláne hosszabb kapcsolat esetén. Ilyenkor sokan szembesülnek azzal, hogy egyszerűen nem tudják elengedni az exüket, hiába próbálkoznak. Most a szakértők elárulták azt a módszert, amivel könnyebb lesz továbblépni. 

Ezt a hibát követik el a legtöbben 

A párkapcsolati szakértők elárulták, a legtöbben elkövetnek egy nagy hibát a szakítás után: tartják a kapcsolatot az exükkel. Lehet, hogy nem volt veszekedés, és közös megegyezéssel történt a szakítás, ez mégsem jó módszer. A rendszeres találkák és a beszélgetés csak megnehezítik az elválást.

Sokan azért keresik az exüket mert magányosnak érzik magukat, ami teljesen normális. Hiányoznak az érintések, a romantikus pillanatok. Ilyenkor előbb vagy utóbb felkeresik a volt partnerüket, és megpróbálják vele ismét felvenni a kapcsolatot. Ez határozottan nem jó módszer, mivel így mindenki számára nehéz lesz továbblépni. 

Nulla érintkezés

A nulla érintkezés egy igazán egyszerű szabály, ami a párkapcsolati tanácsadók szerint nagyon hasznos. A lényege, hogy nem keresed a volt partnered, ha keres, akkor nem válaszolsz az üzeneteire, hívásaira, egyszerűen figyelmen kívül hagyod. Megpróbálod minimalizálni az interakciókat, amíg feldolgozod a szakítást. 

Fontos, hogy a közösségi médiában se csekkold folyton a profilját. Ne lájkold a képeit, és a sztorikat is kerüld. A legjobb, ha egészen egyszerűen lenémítod, vagy kiköveted. Ha pedig találkozol a közös barátokkal, akkor ne ő legyen a téma, ne kérdezz az exedről, ha más hozza fel a nevét, tereld el a szót. 

A technika nagyon hasznos azok számára, akik egy hosszú kapcsolatnak vetettek véget. Ilyenkor sok dolog köti össze az egykori párt, így nagyon nehéz eligazodni az érzelmek között, ha folyton beszéltek, vagy találkoztok. 

Figyelj magadra 

Eleinte biztosan nehéz lesz, hogy nem tartod a kapcsolatot az exeddel, de hosszabb távon hasznos. Több időt tölthetsz egyedül, ami segít abban, hogy feldolgozd a kapcsolatot, és átgondold a történteket. 

Az egyedül töltött idő közelebb visz önmagadhoz, így elkezdődhet egy másik fejezet. Természetesen a barátaidat se hagyd ki a dologból, a csajos délutánok szintén sokan segítenek! 


Via