Ha tudod, hogy mi a szeretetnyelved, akkor sokkal egyszerűbben alakíthatod majd a kapcsolataidat. Lássuk, az 5 nyelv közül melyik áll hozzád a legközelebb!

A szeretetnyelv ereje

Vannak helyzetek, amikor úgy érezzük, hogy a kapcsolatainkban nincsen valami rendben. Persze előfordul, hogy valami borzasztó dolgot jelez ez a felismerés, és tényleg javíthatatlan dolgok állnak a háttérben. Ettől függetlenül az sem ritka, hogy pusztán a másik fél nem tudja, hogy neked mi a szeretetnyelved, és teljesen máshogyan próbálja kimutatni az érzéseit, mint ahogyan a számodra kényelmes, ez pedig nem javíthatatlan. 5 féle szeretetnyelv létezik, és ugyan szinte senkire sem csak egyetlen egy a jellemző, tökéletes útmutatót adhatnak, hogy tisztában kommunikáld le az igényeidet.

Az 5 szeretetnyelv

  • Elismerő szavak
  • Ajándékok
  • Támogatás
  • Együtt töltött idő
  • Fizikai érintés

Elismerő szavak

Bókok, dicséretek, szóbeli elismerések: téged ezek dobnak fel igazán. Szereted, ha valaki a tudtodra adja, hogy örül neki, hogy itt vagy. Azt is szereted, ha hangot adnak annak, mik a legjobb tulajdonságaid, és mennyire szép vagy. A pasid is csak akkor tudja elhitetni veled, hogy mennyire fontos vagy, ha szavakkal fejezi ki.

Ajándékok

Attól még, hogy az ajándék a szeretetnyelved, az nem azt jelenti, hogy kihasználod a másikat. Egyszerűen te így tudod megérteni azt, hogy valakinek fontos vagy. Ez lehet egy apróság, akár egy szelet csoki is, mégis a világot jelenti majd neked. Imádod a kézzel készített dolgokat is, mert azon látod, hogy valaki időt szánt rá, hogy elkészítse.

Támogatás, segítség

Neked nem kellenek sem a szép szavak, sem az ajándékok. Egyetlen dolog számít, hogy amikor nehéz helyzetbe kerülsz, valaki ott legyen melletted. Értékeled, ha valaki segít a takarításban, ha egy közös programon vagytok a csajokkal, és valaki hazavisz autóval, vagy ha a barátnőd átjön hozzád, és felajánlja hogy berakja a mosatlant a mosogatógépbe.

Minőségi idő

Számodra az a legfontosabb, hogy a másik lehetőséget és időt teremtsen arra, hogy együtt legyetek. Neked nem elég, hogyha valaki csak félgőzzel figyel rád, nem szeretnél egy háttérprogram lenni a telefonon, amíg valami teljesen másra fókuszál. Élvezed, ha közös hobbi tudsz űzni a másikkal, de a közös nyaralások, és a közös étkezések is fontosak a számodra.

Fizikai érintés

Neked a simogatások, az érintések, a testi intimitás, a párkapcsolatban pedig a szex az, amire a legnagyobb igényed van. Nem azért, mert hedonista vagy, egyszerűen csak onnan érzed a másikkal való kötődést, ha az megérint, és ennyire közel érezheted magadat hozzá. Ez mélyen túlmutat a fizikai szükségleteken, ugyanis az esetedben az érzelmi szükségleteidet elégítik ki.

via