A szeretetnyelv meghatározása nagyon fontos, hiszen ezek alapján nyilvánítjuk ki, hogy mire van szükségünk egy kapcsolatban. Akadnak azonban olyanok, akik nem tudják teljesen biztosan, hogy melyik kategóriába tartoznak. Ezzel a teszttel most pillanatok alatt kiderítheted! 

Válassz egy képet, eláruljuk, hogy mi a szeretetnyelved! 

A feladat egyszerű, nézz rá a képre, és válaszd ki az 5 szerelmespár közül azt, amelyik a legjobban tetszik. Ha készen vagy, akkor jegyezd meg a választásod, mi pedig máris mutatjuk, melyik csoportba tartozol. 

Fotó: JagranJosh

Minőségi idő

Ha az első képet választottad, akkor a legfontosabb a minőségi idő. Igényled, hogy sok időt töltsetek együtt, és különösen nehezen viseled, ha távol vagytok egymástól. De nem csupán arra vágysz, hogy otthon üljetek, fontos, hogy programozzatok. Ez lehet bármi, például közös séták, vacsorafőzés vagy egy egyszerű beszélgetés.

Ajándékozás 

A második képet választóknak az elsődleges szeretetnyelvük az ajándékozás. Szeretnek ajándékot adni és kapni, ugyanúgy tudják élvezni azt, ha a másik meglepődik, mintha ők kapnak valamit. Nem vágynak nagy dolgokra, az apróságoknak is tudnak örülni, a lényeg a szándék. Például egy szál virág vagy csoki is nagy örömöt tud okozni. A romantikus lélekkel rendelkezők imádják a kézzel írt leveleket.

Elismerő szavak 

Ha a harmadik képet választottad, akkor az elsődleges szeretetnyelved az elismerő szavak. Fontos számodra, hogy a tetteket szavakkal is megerősítsék, az érzelmeket ebben a formában is kifejezzék. Nagyon fontos a dicséret, pár kedves szóval mindig le lehet venni a lábadról, különösen nagy örömet tudnak okozni az apró cetlik. 

Szívességek 

Azok, akik a negyedik képet választották leginkább az önzetlen cselekedetek, a szívességeket tudják értékelni. Itt sem kell hatalmas dolgokra gondolni. Már pár apróságnak tudnak örülni, ilyen lehet például a vacsora elkészítése, a bevásárlás elintézése vagy segítség a takarításban. Az ilyen mindennapi figyelmességek a kapcsolat elmélyítésében is rengeteget tudnak segíteni. 

Testi érintés 

Ha az utolsó kép tetszett a legjobban, akkor számodra egyértelműen a testi érintés a legfontosabb. A szeretetedet legtöbbször kézfogással, öleléssel fejezed ki, és elengedhetetlen, hogy egy kapcsolatban ezt visszakapd. Minden apró mozdulat sokat jelent neked. 


Via