Namaste az ágyban - szó szerint. Nagyon egyszerű trükk a megoldásra arra, ha a pasi túl hamar elélvez szex közben. A legújabb kutatásból kiderült, hogy a jóga segít a problémán. 

Nincs szükség a viagrára és társaira!

A Trends in Urology & Men’s Health című folyóiratban megjelent egy új tudományos vizsgálat, aminek a lényege az volt, hogy a kutatók különböző technikákat vizsgáltak meg, amelyek segítenek a férfiaknak abban, hogy ne ne jussanak el túl hamar a csúcsra. A szakértők számára fontos volt, hogy olyan módszerrel szolgáljanak, ami természetes, és nincs szükség merevedési zavarokat okozó gyógyszerekre, mint például a Viagrára. 

Ilyen típusú férfiakat vizsgáltak meg

Az angliai Anglia Ruskin Egyetemen olyan férfiakat vizsgáltak meg, akik korai magömléstől szenvednek, tehát a sperma a vártnál korábban távozik a szervezetből szex közben. Körülbelül minden harmadik ember azt mondja, hogy már tapasztalta ezt valamikor, de probléma lehet, ha mindig vagy majdnem mindig a behatolást követő egy-három percen belül magömlés történik. A férfi képtelen rá, hogy késleltesse az ejakulációt, emiatt pedig sokat szoronghat, és inkább kerüli a szexuális kapcsolatokat. A korai magömlés egyébként  összefüggésbe hozható néhány káros egészségügyi állapottal, beleértve a pszichés szorongást, a rossz önértékelést vagy a csökkent libidót. 

A futás is remek módszer

A felmérésen 3485 18 és 45 év férfi vett részt. Közülük 35-öt arra kértek, hogy egy hét alatt 5 napig legalább napi 30 percet fussanak, míg 19 pasit arra, hogy ugyanezt tegyék csak futás helyett sétáljanak. A futó férfiaknál az átlagos 39 másodperces együttlétek  jóval többre nőttek, míg a sétálást választók csak 50 másodpercig bírták. 

Mi a helyzet a jógával?

A kutatások azt bizonyítják, hogy a medencefenék gyakorlatok segíthetnek a férfiak esetében megakadályozni a korai magömlést. A tanulmányban részt vett 26 férfi, akiknek 12 hétig kellett rendszeresen jógázniuk, majd az lett az eredménye, hogy az átlagos 26 másodpercig tartó szex javuló tendenciát mutatott. A jó hír, hogy a jóga közösen is végezhető a pasiddal, így akár egy közös hobbi is lehet, de közben később megtapasztaljátok a pozitív hatásait.

A kutatók szerint napi 1 óra jóga gyakorlása összefügg a magömlés meghosszabbodásával és az általános szexuális teljesítmény fokozásával.

Itt a szünet-préselés technikája

A szünet-préselés technika lényege, hogy a férfiak szünetet tartanak szex közben, és megszorítják a pénisz fejét, hogy megakadályozzák az ejakulációt. A kutatásból kiderült, hogy ez a módszer is alkalmazható, de az egyértelműen bizonyítható, hogy az aktív sport, mint a jóga és a futás nem csak azoknak a pasiknak segítenek, akiknek valamilyen egészségügyi ok áll a korai magömlés hátterében, hanem egy egészséges férfi számára is lehetővé teszik, hogy még tovább bírják az ágyban. 

Via