Rengeteg tényező szerepet játszik abban, hogy megtörténik-e a teherbe esés. Most kiderült, melyik pózban jön össze a legkönnyebben a terhesség

SOk dolgon múlik, sikerül-e teherbe esni

A terhesség létrejöttét számos tényező befolyásolja. Nem mindegy, milyen a hormonháztartásunk, az életmódunk, hány éves az, aki gyermekre vágyik, na és hogy mennyire jó minőségű a partner spermája. Ha pedig úgy érezzük, ezeket a feltételeket tökéletesen teljesítettük, ott jön egy újabb feladat: meg kell találni a tökéletes pózt. 

A szexpóz is befolyásolja, hogy mekkora az esély a terhességre. Léteznek persze extrém kivételek, vannak akik nagyon könnyen esnek teherbe, másoknak évekig tart, mire siker koronázza a próbálozásukat. Mégis, azzal mindenképpen segítesz magatokon, ha lerövidíted a spermium útját. 

A szexpóz lehet a kulcs

Az olyan szexpózokban, amelyekben a nő fekszik, és a medencéje kicsit megemelkedik, sokkal nagyobb az esély a terhességre. A legjobb a misszionárius, akár a lábakkal a nyakban, akár egy párnával a nő medencéje alatt, de siker koronázhatja azt is, ha kutyapózban történik a közösülés. 

Ezzel szemben, az olyan pózok, amelyek során a nő van felül, rontják a teherbeesés esélyét. Hiába hatol be mélyen a férfi a nőbe a lovaglópózban, a spermiumokra is hat a gravitáció, így a mélységtől függetlenül, ez nem ajánlott. 

A legújabb felmérésekből az is kiderült, hogy az orgazmus egyáltalán nem segít a megtermékenyítésben, és attól sem lesz nagyobb az esély a terhességre, ha valaki fejenáll, vagy a lábait a magasba emeli.

via