Hamarosan megjelenik Ed Zwick új memoárja, amiben a Brad Pitt-tel való kapcsolatát is részletezi. A rendező a Szenvedélyek viharában című filmben dolgozott együtt a sztárral, a kapcsolatuk pedig enyhén szólva is viharos volt. 

Megdöbbentő dolgokat árult el a rendező Brad Pitt viselkedéséről 

A rendező és a színész évekkel ezelőtt dolgoztak együtt, de a viták igazán élesek voltak a forgatáson. A Hits, Flops, and Other Illusions: My Fortysomething Years in Hollywood című könyvben Zwick elárulta, hogy Brad Pitt-tel a kapcsolata nem volt problémáktól mentes, a közös munka pedig rengeteg feszültséggel volt tele. 

Zwick szerint Brad nagyon ingatag személyiség, akit könnyedén ki lehet hozni a sodrából. Különösen nehezen viselte, amikor olyan jelenetet forgattak, melyben érzéseket kellett magából kihoznia, amik távol állnak tőle. 

Dühös voltam Bradre, amiért nem bízott bennem. De Brad nem volt hajlandó harc nélkül feladni. Mentségére legyen mondva, hogy olyasmire kényszerítettem, ami szerinte nem illett volna a karakterhez, vagy ami sokkal „emósabb” volt, mint amilyennek a képernyőn szerette volna mutatni magát. Nem tudom, ki kiabált először, ki káromkodott, vagy ki dobta el az első széket. Talán én? De, amikor felnéztünk, a stáb eltűnt. És nem ez volt az utolsó alkalom, hogy ez történt. Végül a stáb hozzászokott a balhéinkhoz, és hagyta, hogy elmenjünk, és hagyta, hogy kiéljük magunkat. Utáljuk, amikor a szülők veszekednek

– áll a rendező új könyvében. 

Elárulta, a legtöbb konfliktusok abból fakadt, hogy másként látták a Brad által megformált karaktert. A rendező jobban szeretett volna a könyvhöz igazodni, és olyan érzelmeket akart látni a színészen, melyek nagyon távol álltak tőle. 

A konfliktus miatt nem volt egyszerű a forgatás, mivel gyakran vitáztak. Zwick a könyvében azt is elárulta, hogy alapvetően Brad egy nagyon szórakoztató ember, és közvetlen. Elkötelezett a munkája iránt, épp ez okozta köztük a legnagyobb problémát. A Szenvedélyek viharában végső változatával Brad nem volt elégedett, úgy érezte, nem sikerült a legjobb teljesítményt nyújtania. 


Via