Vasárnap rendezték meg a BAFTA-gálát, amin David Beckham is részt vett. A sztár még díjat is adott át, illetve beszélt is a színpadon, de a szavai sokakat felháborítottak. 

Ezért háborodtak fel David Beckham beszédén 

77. alkalommal adták át a BAFTA-díjakat, az eseményén rengeteg híresség vett részt. A fényes gálát Londonban rendezték meg, így nem hiányozhatott az eseményről David Beckham sem. A híresség nem csak meghívott vendég volt, mivel díjat is adott át, ezért még beszédet is mondott. 

A beszéd azonban sokakat felháborított, legalábbis az X felületén nagyon sokan kommenteltek az eset kapcsán. David Beckham megemlítette a focit a beszédében, de a football szó helyett a soccer szót használta. Utóbbit Amerikában szokták használni a labdarúgásra, mivel ott a football szót csakis az amerikai focira alkalmazzák. 

A kifejezés annyira felháborította az embereket, hogy tömegével kezdtek el David Beckham beszédéről posztolni az X-re. 

David Beckham focizni hív egy brit díjátadón

- írta az egyik felhasználó. 

Ez egy brit díjátadó!

– üzenet egy másik netező. 

Ettől voltak erősebb kritikák is, sokak szerint nem kellene az amerikaiaknak kedveznie a beszédében, amit Londonban mond el. David Beckham egyébként nem kommentálta még a történteket, de nagy valószínűséggel csak egy kisebb nyelvbotlásról lehet szó. Éppen ezért meglepő, hogy milyen durva kommenteket kapott. 


Via