Mérföldkőhöz ért Elon Musk 18 éves lányának élete: a transznemű lány kérésének eleget téve a bíróság rögzítette az új nevét, most már hivatalosan is Vivian Jenna Wilson. Ezzel szinkronban most már nemcsak a nevét, hanem a nemét is az identitásának megfelelően tartalmazzák az okiratai, szóval jogi értelemben Vivian Jenna Wilsont most nőként ismerte el a bíróság. Los Angeles legfelsőbb bíróságának bírája kimondta azt is, hogy mindennek megfelelően új születési anyakönyvi kivonatot kell kiállítani.

De ez a sztori nemcsak a transzneműségről és tranzícióról szól a 18 éves lány számára. A névváltás mögötti motivációit ugyanis a következőképpen írja le:

nem élek többé a biológiai apámmal, és nem is szeretnék semmilyen módon vagy formában hozzátartozója lenni.

Hát ezért nem használja Vivian Jenna Wilson a Musk vezetéknevet, arról viszont egyelőre nem lehet közelebbit tudni, hogy pontosan miért van rossz viszonban az apájával. A néhány hete nagykorúvá vált lány édesanyja, Justine Wilson mindenestre már 2008-ban elvált Elon Musktól.

Vivian Jenna Wilson és ikertestvére 2004-ben született, míg 2006-ban hármasikrei lettek Elon Musknak és Justine Wilsonnak. A milliárdos később több kapcsolat után Grimesszal került viszonyba, vele két további gyermekük született.

Via