A király család szakértői korábban már elárulták, Katalin hercegné és Vilmos herceg György herceg 7. születésnapját választották arra, hogy elmondják, egy napon király lesz. A herceg azóta egyre több eseményen vesz részt, most pedig kiderült, hogy Károly király tudatosan készíti fel a jövőre. 

Károly királynak és György hercegnek aranyos rutinja van

Robert Lacey, királyi életrajzíró elárulta, hogy György herceg már mindent tud az uralkodásról. Mindössze 7 éves volt, amikor elárulták neki, hogy király lesz, azóta pedig egyre jobban megpróbálják bevonni a feladatokba. Persze mindent óvatosan csinálnak, hogy György ne érezze kényszernek. 

A szakértő azt is elárulta, hogy a család számára különösen fontos, hogy György herceg időt töltsön a nagyapjával, aki most a király. Szerencsére Károly király és György nagyon közel állnak egymáshoz, ezért tea közben megvitatják a fontos dolgokat. A tanulás pedig nem formális módon zajlik, mivel legtöbbször a kertben, egy faházban beszélgetnek.

György herceg komoly faladatot kapott a koronázáson, ami Robert Lacey szerint nagy nyomot hagyott Katalin hercegné és Vilmos herceg legidősebb gyerekében. 

És amikor kisgyerek vagy, ilyen emlékek élnek veled, mert valójában részese vagy egy vallási, állami szertartásnak, amiben részt veszel majd a saját apáddal. És egyszer saját magad is

– magyarázta. 

Elárulta, hogy csodás látni, hogy György herceg és Károly király között hasonló kapcsolat bontakozik ki, mint ami Vilmos herceg és Erzsébet királynő között volt. Ebben a szakaszban Károly király segít eligazodni a tradíciók között, és támogatja a felkészülést az uralkodásra. 

Ezek a dolgok nem formálisak. Ő egy nagyon szerető ember. Azt hiszem, ha nyilvánosan látja valaki a királyt, kissé szigorúnak és távolinak tűnhet

– mesélte Robert, majd elárulta, hogy Károly király nagyon közvetlen az emberekkel. Többször volt alkalma beszélgetni vele, és mindig pozitív volt a benyomása. 

Károly király tehát megpróbál minél több időt György herceggel tölteni, és elmagyarázni neki bizonyos dolgokat, illetve válaszolni a kérdéseire. 


Via