Nehéz időszakon van túl a királyi család, a változások pedig egyre jobban érintik Katalin hercegné és Vilmos herceg gyerekeit. György herceg, aki már 10 éves érti a családon belüli problémákat, és egyre nagyobb szerepe van a monarchiában. 

György herceg élete nagyot változott az elmúlt időszakban

Dr. Tessa Dunlop, királyi történész és szakértő beszélt György herceg szerepéről a monarchiában. Elárulta, hogy elég nagyot változott az elmúlt években, ehhez pedig több dolog is hozzájárult. Erzsébet királynő halála után előrébb lépet az öröklési sorrendben, arról nem is beszélve, hogy Harry herceg és Meghan kiléptek a királyi családból, így csökkent a dolgozó családtagok száma. 

Elveszítette Harry bácsit és így tovább, és emellett előrébb lépett - a 10 évesek gyakran elég érettek. Sok minden történt az elmúlt 18 hónapban a királyi családdal. 

A szakértő szerint György herceg tisztában van vele, hogy milyen szerepe lesz a jövőben, így egyre inkább elfogadja, hogy bizonyos szempontból egyedülálló a családban. A viselkedését is ehhez igazítja, éppen ezért egyre komolyabb, a gondtalan gyerekévek pedig lassan véget érnek a számára. 

Láttuk, ahogy elvállata a koronázáson neki szánt szerepet, és úgy gondolom, hogy az egyik módja annak, hogy segítsenek neki, az volt, hogy néhány barátja mellette volt, talán ez is segített Györgynek abban, hogy normalizálja a tapasztalatait. 

Bár György hercegre a jövőben fontos feladatok várnak, Katalin hercegné és Vilmos herceg szeretnék, hogy ő maga hozhassa meg a saját döntéseit. Éppen ezért nem teszik számára kötelezővé a katonai szolgálatot, ám ha szeretne, akkor természetesen vállalhat. A szülei megpróbálják számára megkönnyíteni a dolgokat, annak ellenére, hogy már gyerekként hatalmas elvárások vannak vele szemben. 


Via