Katalin hercegné legidősebb gyermeke, György herceg már 10 éves. Az elmúlt években már számos titok kiderült róla, például azt is megtudtuk, hogy a hercegi pár különleges módszerrel választotta ki a nevét. Most a születése körüli titokról rántották le a leplet. 

György herceg születése után ez okozta a legnagyobb fejtörést

Katalin hercegné a St Mary's kórházban hozta világra az első gyermekét, és mint minden szülőnek, a hercegi párnak is anyakönyveztetnie kellett Györgyöt. Az anyakönyvi kivonatban szerepel a gyerek teljes neve, születési helye, ideje, és a szülők foglalkozása, ami jelen helyzetben okozott egy kisebb fennforgást.

Katalin hercegné hivatalos foglalkozása a Princess of the United Kingdom vagyis az Egyesült Királyság hercegnője. Ez akkoriban egy kisebb zavart keltett, mivel Katalin hercegné nem születés jogán szerzett hercegi rangot, tehát a hivatalos neve Duchess of Cambridge vagyis Cambridge hercegnéje volt. Ezt a megnevezést viszont nem használhatták, így az informátorok szerint kialakult egy kisebb felfordulás. 

Szerencsére megoldották a dolgot, mivel Katalin hercegné attól kezdve, hogy Vilmos herceg felesége lett hercegnéi rangra emelkedett, és így viselheti a rangot. Vilmos herceg esetében nem volt ilyen fennakadás, hiszen ő a születése óta viselheti a Prince of the United Kingdom megszólítást. 

Természetesen Katalin hercegnére emiatt senki sem haragudott, de ritkaságnak számít, ha az anya foglalkozása hercegné, így ehhez nem szoktak hozzá a dolgozók.


Via