Idén már 10 éves György herceg, így a családnak egyre több fontos döntést kell meghoznia a jövőjével kapcsolatban. Hamarosan iskolát vált, és nagyon úgy fest, hogy követi Vilmos herceget, és a népszerű Eton magániskola tanulója lesz. De nem fogja mindenben a hagyományokat követni, ezzel pedig tovább modernizálhatja a monarchiát.

György hercegnek nem kötelező katonának lennie

Évszázados hagyomány, hogy a trónörökös és a királyi család férfi tagjai teljesítenek katonai szolgálatot. Vilmos herceg és Harry herceg is voltak katonák, ragaszkodva az évszázados hagyományhoz. A The Mail on Sunday értesülései szerint György herceg megtörheti ezt a hagyományt, és a jövőben egyedül dönthet arról, hogy szeretne-e csatlakozni a katonasághoz. 

Elméletileg semmi sem akadályozza meg Györgyöt abban, hogy például űrhajós karrierbe kezdjen, ha ez az, amit szeretne, mielőtt később király lesz

– mondta a család egyik közeli barátja. 

Ez a kijelentés nem szokatlan, hiszen korábban már kiderült, Katalin hercegné és Vilmos herceg bíztatják arra a gyerekeiket, hogy csináljanak olyan dolgokat, melyeket szeretnek. Ez pedig vonatkozik a későbbi pályaválasztásra is. A szakértők szerint Sarolta hercegnőt is eszerint nevelik, tehát nem ragaszkodnak ahhoz, hogy egyszer majd a királyi család dolgozó tagja legyen. 

Modernizálják a monarchiát 

A szakértők is megszólaltak a témában, és elárulták, hogy ez az elv nagyszerűen illeszkedik a walesi herceghez és a hercegnéhez. Károly király úgyszintén szeretné modernizálni a monarchiát, Vilmos herceg ebben az egyik legnagyobb támogatója. 

Ez azért fontos, mert azt mutatja, hogy az idők változnak. Szeretem azokat az embereket, akik lépést tartanak a korral, feltéve, hogy nem dobják ki az összes hagyományt az ablakon

– mondta Hugo Vickers történész. 

Ezek alapján újabb változás történhet a királyi családban, és az is előfordulhat, hogy György herceg egy időre más területeken is kipróbálhatja majd magát mielőtt király lesz. A herceg egyébként érdeklődik a katonaság iránt, így az sem kizárt, hogy ő dönt majd a hadsereg mellett. 


Via