Folytatódik Harry herceg pere, amit a Mirror Group Newspapers ellen indított. Sussex hercege azt állítja, hogy az MGN több alkalommal is jogellenesen gyűjtött róla információkat, többek között le is hallgatták. Bár a herceg igazán súlyos dolgokat állít, a királyi család nem örül a bírósági ügynek. 

Harry herceg bírósági pere folytatódik

A tanúk meghallgatása hétfőn kezdődött, Harry hercegnek kedden kell tanúskodnia a bíróságon. Bár a bíró kérte, hogy a tanúk már hétfőn álljanak készen, Sussex hercege családi okokra hivatkozva hétfőn nem jelent meg a bíró előtt. Ami okozott némi fennakadást, de kedden sor kerülhet a vallomásra. 

Harry herceg szerint az MGN több alkalommal is megsértette a magánélethez való jogát, állítása szerint magánnyomozók követték, és többször is lehallgatták, illetve a telefonjából szereztek meg bizonyos információkat. A pernek nem örül a királyi család, hiszen az elmúlt évtizedekben sosem indítottak pert a média ellen. 

De természetesen ők (a királyi család]) kerülik a médiával való konfrontációt. És a pereskedés olyan hosszadalmas, stresszes és kiszámíthatatlan, nem beszélve a költségekről

– mondta a család egyik informátora. Majd elárulta, hogy roppant kockázatos, mivel nem tudni, a média milyen eszközzel fog visszavágni. 

Bajba kerülhet a királyi család

Andrew Green ügyvéd, a Mirror Group Newspapers képviselője korábban már elmondta, hogy a Harry hercegről nyilvánosságra hozott információk minden esetben a királyi család valamelyik tagjától vagy a dolgozóktól származtak. Harry herceg most a bíróságon eskü alatt fog válaszolni a kérdésekre, melyek akár kínos helyzetbe is hozhatják őt, vagy az egész királyi családot. 

Korábban már volt ebből probléma, amikor egy vallomás során elárulta, Vilmos herceg évekkel ezelőtt peren kívül megegyezett az egyik nagy médiacéggel, és hatalmas összeget kapott a hallgatásért cserébe. 

Most a per folyamán újabb eltitkolt botrányokra derülhet fény, aminek a királyi család érthető okok miatt nem örül. Harry herceg pár napig még biztosan Londonban tartózkodik, bár Károly király és Kamilla királyné elutaztak, így Sussex hercege biztosan nem találkozik majd az apjával. 


Via