Az elmúlt években többször is beszélt a traumáról Harry herceg. Az egyiket gyerekkorában szenvedte el. Sussex hercege egy nagyon csúnya gúnynevet kapott, ami hatással volt az egész életére.

Megnehezítette Harry herceg életét ez a gúnynév 

Sussex hercege az életrajzában írta le, hogy melyek voltak azok a traumák a gyerekkorában, amelyeken nehezen tudott túllépni. A legmegrázóbb számára egy gyerekkori becenév volt. Harry herceget már gyerekként is tartaléknak nevezték, ezzel utalva arra, hogy Vilmos herceg fontosabb, mint ő. 

Ennek a gúnynévnek állítólag régi hagyománya van a királyi családban. Mindig van egy örökös és egy tartalék, régóta így nevezték a gyerekeket. Harry herceg állítólag mindig is nehezményezte, hogy ezt a becenevet kapta a családon belül, és rosszul viselte, ha így hivatkoztak rá. 

Harry neheztelt, amiért ő a tartalék

– mondta egy forrás a Guardian nevű lapnak. 

Az információk szerint a gúnynév annyira elterjedt volt a családban, hogy még Károly király is így nevezte a fiát. 

Csodálatos! Most adtál nekem egy örököst és egy tartalékot - a munkám kész. 

Ez a mondat azután hangzott el Károly király szájából, hogy Diana hercegné megszülte Harry herceget. Sussex hercegében pedig mély nyomott hagyott, állítása szerint a családja többször is éreztette vele, hogy ő csupán a tartalék, míg Vilmos herceg a trónörökös. Éppen ezért az sem véletlen, hogy a könyvének ezt a címet adta. 


Via