Nagy port kavart a hír, hogy Harry herceg nem viselhet katonai egyenruhát Erzsébet királynő temetésén. A királyi feladatoktól visszavonuló herceg a ravatalozáson sem viselhette a ruhát, valamint a királyi tisztelgést is megtiltották neki a koporsó előtt. A szombati virrasztásra, azonban engedélyt kapott. 

II. Erzsébet unokái, köztük Harry és testvére, Vilmos herceg szombat este 15 perces csendben virrasztanak a koporosó mellett. A Buckingham-palota tisztviselői megenyhültek, miután András herceg is engedélyt kapott a katonai egyenruha viselésére a pénteki virrasztásra, ahol a királynő négy gyermeke lesz jelen. 

A józan ész győzött

- mondta egy királyi forrás.

Nevetséges helyzet volt, tekintve, hogy Sussex hercege szolgálta hazáját, és a fegyveres erők nagyra becsült tagja mindazzal, amit a veteránokért tett

- tette hozzá a bennfentes, aki szerint fontos, hogy az összes unoka úgy érezze, hogy szívesen látják, miközben együtt gyászolják a szeretett nagymamájukat.

A brit hadsereget szolgálta

Harry egy évtizedig szolgált a brit hadseregben. Az évek alatt két afganisztáni körúton is részt vett. Miután 2020-ban felhagyott királyi feladataival, megfosztották a katonai kinevezéseitől, és megtiltották, hogy katonai egyenruháját nyilvános helyen viselje.

Balmoralban is kirekesztették

Mint megírtuk, egy komornyik elárulta, hogy Balmoralban Vilmos herceg és Károly király teljesen kirekesztették Harry herceget. 

Erzsébet királynő halála után Károly király, Kamilla hercegné és Vilmos herceg egy másik épületben fogyasztotta el a tort. Harry herceget nem engedték csatlakozni, mert attól tartottak, hogy mindent el fog mondani a sajtónak, ami ott elhangzik

- mesélte a komornyik.

Harrynek végül a család többi tagjával, András herceggel, Anna hercegnővel, Eduárd wessexi gróffal és annak feleségével, Zsófia wessexi grófnéval kellett vacsoráznia.

Via