Februárban jelentették be, hogy Károly királynál rákot diagnosztizáltak. Harry herceg a hivatalos bejelentés után szinte azonnal Londonba utazott, hogy meglátogassa az apját. Azóta többször pletykálták, hogy Sussex hercege ismét hivatalos feladatokat láthat el, most az egyik bennfentes osztott meg információkat. 

Harry herceg hamarosan új feladatokat kaphat 

A hírek szerint javult a viszony Harry herceg és a családja között, az egyik korábbi királyi komornyik szerint, szinte karnyújtásnyira van a visszatéréstől. Ez nem csupán azt jelenti, hogy rendezheti a kapcsolatát a családtagjaival, de Károly király hamarosan új feladatokkal bízhatja meg. 

A király nagyon világossá tette, hogy Harry a családja része, és mindig is a családjának része lesz, de ami a munka részét illeti, ezt csak idővel fogjuk látni

– nyilatkozta Grant Harrold, Károly király egykori alkalmazottja. 

Az informátor azt is elárulta, hogy ez részben a közelmúlt eseményeinek köszönhető, hiszen nem tudni, Károly király meddig nem tud hivatalos feladatokat vállalni. Viszonylag kevés az aktív dolgozó családtag, így a terhek elég aránytalanul oszlanak el a családon belül.

Ne feledjük, Harry herceg még mindig a királyi család magas rangú tagja – nem dolgozó tagja a királyi családnak, de még mindig nagyon is a család tagja és államtanácsos, ami azt jelenti, hogy bármikor be tud lépni, amikor király nem tudja ellátni feladatait

– magyarázta Grant Harrold. 

A királyi család még nem erősítette meg ezeket a híreket, de Harry herceg korábban annyit elárult, hogy a jövőben gyakrabban szeretné látni az apját. Egy interjúban mesélt arról, hogy nagyon szereti a családját, éppen ezért minden percért hálás, amit velük tud eltölteni. 


Via