Szerdán született ítélet Harry herceg ügyében, ami hatással lehet a királyi családdal való kapcsolatára is. A döntés megnehezítheti a találkozókat, és akár a kibékülést is. 

Harry herceget ez nehezítheti a visszatérésben 

Hetek óta pletykálják, hogy Harry herceg több feladatot vállalhat a királyi családban. Bár a palota ezt még nem erősítette meg, a szakértők szerint nem kizárt, hogy ideiglenesen királyi feladatokat fog ellátni a jövőben. Károly királyt egyszer már meglátogatta, Sussex hercege egy interjúban elárulta, hogy igyekszik sokkal több időt tölteni a családjával

De ez nem lesz annyira egyszerű, mivel Harry herceg elveszítette a pert, amit még a brit kormány ellen indított. Sussex hercege azért perelte be a kormányt, mert a 2020-as kiválás után a belügyminisztérium nem biztosított neki és a családjának rendőri védelmet. Harry herceg csak magántestőrséggel utazhat, a testőröknél pedig nem lehet fegyver. 

A döntés már a kezdettől fogva aggasztotta Harry herceget, mivel úgy érezte, a családja nincs biztonságban az Egyesült Királyságban. Éppen ezért indította a pert a kormány ellen, mivel remélte, hogy ennek hatására változtatnak a döntésen, és megkapja a rendőri védelmet. Ám az ítélet szerint erre továbbra sincs joga, ez pedig nehezítheti a visszatérését a királyi családba. 

Harry herceg az ítélet értelmében továbbra sem kaphat rendőri védelmet, vészhelyzet esetén az autója nem hajthat át a piroson. Korábban ezzel a döntéssel nem értett egyet, így könnyedén lehet, hogy nem tér vissza az Egyesült Királyságba. 


Via