Miután kiderült, hogy Károly király súlyos betegséggel küzd, Harry herceg azonnal az Egyesült Királyságba repült, hogy meglátogassa az édesapját.

A rövid, 30 perces találkozójuk után a herceg azonnal vissza is utazott Kaliforniába, ahol már várta Meghan Markle és két gyermekük.

Egy közeli forrás azonban elárulta, hogy bár 2020-ban Harry herceg és Meghan Markle lemondtak a hivatalos tisztségeikről, de a herceg édesapja kezelései alatt hajlandó visszatérni a monarchia szolgálatába.

Harry herceg aggódik Károly királyért

A sussexi herceg leszögezte, hogy a jövőben sokkal több időt kíván az Egyesült Királyságban tölteni, hogy támogathassa édesapját a kezelések alatt. Ezalatt pedig a hivatalos feladatokat is szívesen ellátná édesapja helyett.

Csakhogy most úgy tűnik, erre nem lesz módja. Kathie Nicholl királyi szakértő elárulta, hogy már régen kész van egy vészhelyzeti terv arra az esetre, ha Károly király nem tudná ellátni a feladatait.

harry-herceg-karoly-kiraly-cosmopolitan.hu
Forrás: Philippe Huguen / POOL / AFP

Gondosan megtervezték, hogy mikor, melyik hivatalos feladatkört ki veszi át a királyi család tagjai közül, és a legtöbb feladat Vilmos hercegre és Anna hercegnőre hárulna. A nevek között azonban Harry herceg egyáltalán nem szerepel.

Elképzelhetetlen, hogy Harry herceg az uralkodó nevében különböző hivatalos döntéseket hozzon. Vilmos herceggel egyáltalán nem is beszélnek, így az, hogy Harry herceg képviselje a királyi családot, kifejezetten nevetséges.

A szakértő szerint a királyi család egyáltalán nem bízik meg Harry hercegben, így komoly energiákat kell fektetnie abba, ha ismét szeretne a család aktívan dolgozó tagjává válni.

via